Tuesday, May 21, 2024

Cat de importante sunt anvelopele

By on 19 septembrie 2015 1 2141 Views

Discutam zilele trecute cu un prieten despre importanta anvelopelor. Vorbeam despre masini de teren si imi spunea ca oricat de bun ar fi motorul si masina, daca nu ai anvelope potrivite pentru off-road nu ajungi prea departe. Extrapoland discutia la anvelope in general constat ca, desi nu li se acorda atentia cuvenita, sunt extrem de importante pentru siguranta pasagerilor din mai multe motive:

1. Reprezinta singura zona de contact cu suprafata carosabila, orice problema aparuta in aderenta poate sa ne puna in pericol ( in special pe carosabil ud si alunecos, cu zapada sau gheata)

2. Asupra anvelopelor se exercita forte extreme – la franare, accelerare sau viraje, in special la viteze mari

3. Anvelopele trebuie sa se potriveasca sistemelor de suspensie si sa raspunda foarte precis la comenzile directiei

De aceea, am studiat putin problema on-line si vreau sa va prezint un producator care si-a luat rolul in serios.  Este vorba de Nokian Tyres, cel mai mare producator de anvelope din Nord, cu o experienta de peste 80 de ani in dezvoltarea anvelopelor. S-au specializat pe anvelope de iarna pe care le testeaza in Finlanda, la centrul de testare Nokia si in Laponia, la nord de Cercul Arctic la Ivalo Testing Center ( numit si Iadul Alb, datorita conditiilor extreme).

Suntem in Septembrie si sunt 30 de grade, dar cred ca deja trebuie sa ne gandim la anvelopele de iarna, asa ca va invit sa va uitati pe Best Tires Shop, sa vedeti oferta si sa va pregatiti din timp. Am senzatia ca vremea ne va oferi surprize anul acesta si nu e bine sa ne jucam cu siguranta noastra.

3  sfaturi pentru siguranta calatoriilor voastre

1. Verificati regulat presiunea anvelopelor ( inclusiv roata de rezerva) – daca presiunea nu este adecvata sarcinei, temperatura anvelopei creste si asta duce la deteriorari ireparabile ale structurii.

2. Nu montati anvelope ale caror origine nu o cunoasteti. Nu este recomandat sa folositi anvelope uzate daca nu cunoasteti istoria acestora. Nu toate deteriorarile sunt vizibile la exterior.

3. Imediat ce temperatura a scazut sub 7 grade Celsius montati anvelopele de iarna.

 

Next Post

Engleza e de baza – Step UP

22 septembrie 2015 0
1 Comment
  • Marius 9 ani ago

    Anvelopele sunt mai importante decat se crede in general, acestea facand contact direct cu drumul, ele pot face toata diferenta intre un accident si o manevra reusita.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.