Thursday, May 30, 2024

Cat de corect e sistemul bonus-malus ?

By on 29 mai 2012 2 1649 Views

Cu putin timp in urma am avut de reinnoit asigurarile RCA la masina atat eu, cat si prietena mea. Cum traim in era vitezei am intrat online si am cautat un calculator RCA. De gasit am gasit dar dupa ce am facut calculul pentru mine si apoi pentru prietena mea am fost foarte surprins sa constat ca RCA-ul ei este de 2 ori mai scump decat al meu la masini relativ apropiate ca motorizare. Mirat de diferenta imensa le-am dat un telefon celor de la RCA Ieftin ca sa ma lamureasca si atunci am aflat pentru prima data de sistemul bonus malus si ca pentru o dauna avuta cu cateva luni in urma prietena mea a fost penalizata. Acum nu stiu cat de corect e sistemul asta avand in vedere ca imediat poti sa ajungi sa dai dublu pe RCA dar ca sa ajungi sa platesti la jumatate asigurarea trebuie sa tot reinnoiesti vreo 7 ani si asta daca nu ai nici o dauna intre timp.

Din experienta asta cu RCA-ul am mai invatat si cateva lucruril utile :

1. Foloseste datele complete si corecte al masinii

2. Daca nu esti proprietarul masini, nu poti folosi datele tale, chiar daca tu folosesti masina, trebuie sa treci adevaratul proprietar – asta am aflat-o cand ne gandeam sa facem RCA-ul prietenei pe numele meu

3. Atentie la inmatricularea masinii, nu-ti poti face RCA doar pe baza contractului de vanzare-cumparare. Trebuie sa mergi la Registrul Auto sa-ti faci autentificarea, apoi pe la Primarie, Administratia Financiara si asa mai departe. – si asta am aflat-o incercand sa scapam de dauna.

4. Asigurarea intra in vigoare cu 1 zi dupa data incheierii. Daca azi ti-ai facut asigurarea, numai de maine e valabila pentru a despagubi un eventual accident provocat de tine. Chiar daca asigurarea e valabila incepand de urmatoarea zi, poti circula cu masina, insa ai mare grija.

Cand alegi societatea de asigurari la care inchei asigurarea RCA, intreaba-ti prietenii ce experiente au avut si cu cine. S-ar putea sa fi surprins de raspunsuri. Condu prudent si fereste-te de bonus-malus !

  Utile
2 Comments
  • Bisziok Calin 12 ani ago

    asta see you RCA-ul este cel mai mare hotie posibila (k si sist de plata la sanatate de altfel), deci eu daca fac o dauna o plateste asigurator…dar aceea dauna o sa o platesti see you varf si indesat in urmatoarele polite ce o sa le faci, asta dupa ce..poate de 5 ani nu ai avut nici o dauna…si banii aceeia sau dus…mai e o chestie, daca ai casco dc mai e necesar si cea obligatorie? concluzia e ca in caz de o dauna cineva platese pt tine…si tu deja ai cotizat sau o sa platesti in rate dauna.

  • Ady Leon 12 ani ago

    Niste JEGOSI, cam asta sunt astia de la asigurari.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.