Tuesday, June 18, 2024

Cand on-line-ul nu bate cu off-line-ul…

By on 16 iulie 2015 2 1753 Views

…nu e prea fain (ca sa ma exprim ardeleneste). Ma refer in acest articol la turism, PR si rezervari. Prima experienta de gen a fost cand am facut o rezervare la un camping din Budapesta  acum vreo 2 ani. Am trimis un e-mail in care am zis ca as vrea un loc de cort si de masina pentru o anumita perioada. Ei bine, e-mailul ce l-am primit raspuns atunci a fost o lectie de Relatii Publice pentru orice Front Desk de 5 stele din Romania. Mi-au multumit ca am ales Budapesta ca destinatie turistica si ca e foarte frumos si mi-au trimis cateva linkuri cu tururile ce le pot face. Mi-au zis ca au intrat la mine pe blog (am adresa personalizata si asa si-au dat seama ca am blog) si ca au vazut ca am scris despre Eckhart Tolle si chiar atunci si el/ea asculta ceva de la el. Mi-au dat datele cum pot ajunge la camping si mi-au dat toate detaliile despre facilitati, acces, autobuze si metrouri spre centru etc. As putea sa dau cateva contra exemple la hoteluri de 4-5 stele din Romania dar nu acum. In fine, cand am ajuns acolo ma asteptam sa ma intalnesc cu persoana care mi-a scris si sa am parte de aceeasi primire calda. Totul a fost sec si rece, cu o engleza greoaie, diferita de cea din e-mail.
Alt exemplu sunt ultimele 2 cazari facute prin AirBnB, un portal de rezervari care are ca specific partea de relationare, amicitie, informalitate cu cei care gazduiesc turisti. In fine, am facut rezervarile prin sistemul AirBnB unde am discutat pe engleza, cu niste tineri deschisi, flexibili si gata oricand sa ofere informatii si ajutor. Ajunsi la fata locului am dat de rude de-ale lor care nu stiau o boaba de engleza si pentru ca era prapastia lingvista intre noi, nici n-am prea putut relationa. Erau zambareti, ospitalieri, dar eu ma asteptam sa-i vad pe cei doi tineri cu care am discutat in sistem. Singura exceptie a fost in Mlini, langa Dubrovnik, unde l-am intalnit chiar pe Vladimir, cel cu care am discutat si ne-a invitat la un pahar de caisata, ne-a dat o felicitare si a am discutat diverse lucruri. In turism, mai mult ca in orice industrie, relatiile publice au o influenta extrem de mare in ceea ce inseamna experienta globala a clientului (despre ca o sa scriu intr-un articol viitor).

Next Post

Everest, Sinek, Tolle

12 august 2015 0
2 Comments
  • Gio E’Pure 9 ani ago

    Treaba cu e-mailul si cu ce ai patit cand te-ai cazat tine strict de faptul ca in turism- in special structuri de cazare, se lucreaza in ture, iar tu nu ai prins tura acelei persoane care ti-a trimis e-mail-ul.

    In alta ordine de idei, este un domeniu destul de slab remunerat (fiind gandit compensatoriu pe ciuburi, care au cam murit de cand cu viramente bancare si plati direct cu card), iar din acest motiv posibil sa existe o fluctuatie de personal destul de mare, de aici insuficiente informatii pe care le poate oferi un nou angajat.

  • Andrada 9 ani ago

    Din „minunile” calculatoarelor… 🙁

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.