Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14
3 mai 2018

Amalgam de ganduri la disparitia lui Vasile Mardare

By 0 1990 Views

M-am recules o perioada dupa ce am aflat vestea. Am incercat sa inteleg ce se petrece in interiorul meu. Am o atitudine linistita fata de iminentul fenomen in general, e o trecere fireasca intr-o alta stare de mai bine, mai pasnica si mai echilibrata pentru cei mai multi. Insa n-am putut sa-mi stapanesc tristetea. Nu stiam daca nu-mi vine sa cred sau nu vreau sa accept.  Pe Vasile l-am descoperit prin eveniment initiat de  Dan Ilcus in 2012. De atunci am scris aici ca: Muzica lui Vasile te inmarmureste, iti deschide portile sufletului, si te inunda iremediabil si aici  ca “inca de la primele versuri cantate, muzica iti inunda sufletul cu o caldura si un vibrato care-ti alina dureri mai vechi si mai noi.  Cu un foc strecurat in butucii de lemn, o raza de soare rade la venirea lui Vasile Mardare la Medias. A fost o seara apropiata de intelesul cuvantului magic…”

Vasile a comunicat prin muzica lui dincolo de ceea ce intelegem prin cuvinte si sunete. Eckhart Tolle spune ca iubirea adevarata este recunoasterea dimensiunii lipsite de forma din celalalt (nu stiu cum sa traduc mai bine “the recognition of the formless in the other”). Adica recunoasterea sufletului celuilalt, fara a tine cont de fapte, vorbe si intamplari. Iar prin muzica si versurile lui, il cunoastem si il iubim pe Vasile Mardare.  Trupul lui se odihneste in pace, el ramane in sufletele noastre. Ramas bun, Dumnezeu sa-l ierte!

Next Post

2 lei

21 mai 2018 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.