Monday, May 20, 2024

Alege profesia potrivita pentru tine – APT la Medias

By on 24 ianuarie 2013 0 1687 Views

Cand am terminat liceul habar n-aveam ce-mi doream sa fac mai departe ca si profesie. Aveam anumite banuieli dar cam toate dadeau cu virgula pentru ca nu stiam exact ce presupune fiecare. Ba vroiam jurnalism, ba drept, ba asistenta sociala si din fericire si noroc am ajuns la Studii Europene – Managementul Institutiilor Europene, o super facultate.

Unii s-ar putea sa nu aiba noroc si sa inceapa cu stangul intr-o profesie care nu-i caracterizeaza. De aceea proiectul Alege Profesia pentru Tine, implementat de Asociația Română pentru Responsabilitate, Educație și Sprijin Social(ARRESS) în colaborare cu Școala Națională de Gaz Mediaș mi se pare unul excelent.

Mai multe detalii am primit de la Sergiu Calburean :

“Pentru ca tinerii să își poată alege facultatea pe care vor să o urmeze și, implicit, profesia este necesar ca aceștia să își cunoască propriile calități și abilități. Prin acest proiect noi venim în ajutorul lor cu două teste făcute de un psiholog profesionist. Pentru a se putea hotărî este necesar, de asemenea, ca aceștia să cunoască piața muncii și, totodata opțiunile pe care le au în domeniul universitățiilor și ale facultățiilor. Pentru un viitor de succes tinerii participanți la acest proiect, vor învăța câteva lucruri esențiale despre pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru obținerea unui loc de muncă.

Proiectul se desfasoara in perioada 2 februarie – 2 martie.

Inscrierile se fac la adresa : apa_sng@yahoo.com. Pentru inscriere asteptam numele dumneavoastra si cateva cuvinte la intrebarea “De ce vreti sa luati parte la acest proiect?”

Conditii de inscriere: Elevii care doresc sa se inscrie sa fie din SNG”

Mircea Hodarnau a realizat un interviu video pe care-l puteti viziona mai jos :

Next Post

Va invit la “Zambesc si iubesc”

31 ianuarie 2013 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.