Monday, May 20, 2024

5 sfaturi sa-ti cumperi o imprimanta ?

By on 31 ianuarie 2011 2 1550 Views

Imprimanta a devenit deja un “must-have” in orice situatie : acasa, la birou. Elevii isi fac referate direct pe calculator si le printeaza, tot mai multa lume foloseste internetul pentru diverse articole, stiri, carti si asa mai departe. Iar cand vine vorba de fotografii si de oportunitatea de la printa acasa, in conditii foarte bune trebuie sa ne gandim foarte bine la ce imprimanta achizitionam.

Indiferent care e scopul imprimantei pe care vrem sa o cumparam trebuie sa ne gandim la cateva lucruri esentiale :

1. Atentie la imprimantele ieftine cu consumabile scumpe

Ar fi indicat sa ne uitam ce fel de consumabile are imprimanta si cat costa reumplerea sau schimbarea acestora, intrucat sunt situatii cand imprimanta costa 150 lei iar consumabilele aproximativ 100 lei pentru un numar destul de mic de pagini printate

2. Multifunctional sau imprimanta  ?

De experienta un multifunctional ieftin nu face nici copii xerox de buna calitate si mai ales merg foarte incet, si nici calitatea si viteza printului nu este foarte bun. Pentru birou e recomandat un multifunctional, acasa mai bine o imprimanta.

3. Laser sau inkjet  ?

Imprimantele cu laser sunt mai rapide si cateodata mai economice. Dezavantajul este calitatea. Fotografiile printate pe laser sunt de proasta calitate. Echipamentele laser care scot la calitate foto sunt extrem de scumpe.

4. Sistem de refill sau inlocuire cartuse ?

In situatie in care avem cartusele imprimantei cu capul de imprimare incorporat, atunci acestea isi vor pierde foarte repede din calitate datorita faptului ca acest cap de imprimare a fost proiectat sa fie folosit pe perioada scurta. Bineinteles, este mai ieftin sa facem reumplere decat inlocuirea cartuselor, insa acest lucru nu este foarte avantajos pentru firmele producatoare de imprimante care au gasit diverse metode de a impiedicat acest lucru ( CIP-uri). Bineinteles, ingeniozitatea oamenilor a facut ca aceste Cipuri sa poate fi resetate si sistemele de reumplere folosite cu usurinta, reducand astfel considerabil din costuri. Deci este recomandat sistemul de reumplere.

O inovatie in domeniul este sistemul CISS, de care am mai scris anterior. Reduce costul considerabil si este un sistem tot mai folosit in mediul de afaceri si in casele particulare.

5. Pentru printarea fotografiilor fiti foarte atenti la calitatea imprimantelor si alegeti una proiectata pentru fotografii. Adesea in denumirea imprimantei apare cuvantul Photo.

6. Ce urmeaza in materie de imprimante?

Tehnologia a avansat intr-un ritm incredibil. Printarea 3D se pare ca va fi un nou domeniu care va exploda in perioada care urmeaza si va revolutiona conceptul de printare. Vom putea cumva printa mancare? Sau case? Vor exista imprimante 3d industriale? Eu sunt sigur ca da si ca imprimantele 3D vor avea un rol important in dezvoltarea mai multor industrii cum ar fi: medicina, constructii si turism.

Printari fericite !

Next Post

Street View Medias !

31 ianuarie 2011 4
2 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.