Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

La mijlocul anului trecut, Asociația Phoenix-Speranța  a obținut o finanțare de 1.093.193 euro din partea Velux Foundations  Danemarca pentru a înființa un Complex de Servicii de integrare socio-profesională pentru persoane vulnerabile la Mediaș. Partenerii proiectului sunt Primăria Mediaș prin Direcția de Asistență Socială și Habitat for Humanity România, organizație cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă.

Prin intermediul organizației partenere Habitat For Humanity, pe șantierele celor două construcții sunt activi voluntari din SUA. Aceștia vor sosi la Mediaș în grupuri, în mai multe etape de-a lungul realizării construcțiilor. În afară de munca efectivă în cadrul șantierelor, voluntarii internaționali vor participa la diferite activități de cunoaștere a orașului și împrejurimilor.

Am avut o discutie legata de voluntariat, in general, cu reprezentantii Habitat for Humanity acum ceva vreme in urma careia mi-am schimbat putin perspectiva despre voluntariat. Adica ma asteptam ca voluntarilor sa li se asigure ceva…gen cazare, transport sau masa, insa am aflat ca asta, din punctul lor de vedere, nu mai este voluntariat, ci un soi de barter. Voluntarii din SUA isi platesc toate cheltuielile legat de transport, cazare, masa si timp liber pentru a veni la Medias si a construi aceste cladiri pentru beneficiarii proiectului.

Felicitari Asociatiei Phoenix Speranta si Primariei Medias pentru accesarea fondurilor pentru acest proiect si mai jos va las cateva detalii despre el.

În ceea ce privește activitatea cu beneficiarii direcți ai proiectului, o parte din aceștia vor lua parte efectiv la lucrările de pe șantiere, alături de voluntarii străini, fapt căruia i se acordă un important rol educativ.  Asociația Phoenix Speranța în strânsă colaborare cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mediaș au realizat o baza de date cu 217 tineri vulnerabili, potențiali beneficiari ai proiectului. Din aceștia, 171 de persoane au putut fi identificate și contactate și au fost evaluate din punct de vedere social, cognitiv, al abilităților și a disponibilității pentru muncă în perioada septembrie 2017 – martie 2018.  Din cauza unor factori precum gradul limitat de independență personală sau nepotrivire cu obiectivele proiectului, 47 persoane au fost scoase din lista potențialilor beneficiari. Astfel, în funcție de evoluția fiecăreia din cele 124 de persoane vulnerabile, 15 vor fi angajate în structura de economie socială începând cu ianuarie 2018, o dată cu începerea activităților de producție, 10 vor fi angajate pe piața liberă a muncii, în intervalul septembrie 2017- septembrie 2018 (în funcție de de dezvoltarea profesională dobândită și de locurile de muncă disponibile la nivel local) iar între 20 și 30 de persoane care un loc de muncă precum și independența financiară pe parcursul implementării activităților din proiect vor fi selectate pentru mutare în locuințe în intervalul septembrie 2017- decembrie 2017.

“Administrația locală caută în permanență soluții pentru persoanele vulnerabile din orașul Mediaș și nu pot decât să felicit echipa din spatele acestui proiect pentru stadiul în care a ajuns cu acesta și să-i asigur de sprijinul nostru în derularea și finalizarea acestuia” – Gheorghe Roman – Primarul Municipiului Mediaș

“Suntem bucuroși de stadiul proiectului, de prezența și implicarea voluntarilor străini și a comunității locale și credem că acest proiect va aduce un aport semnificativ dezvoltării serviciilor sociale la nivel local, servind ca un bun exemplu și celorlalte județe din țară” – Maria Stănescu – manager proiect și președinte Asociația Phoenix Speranța

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.