Friday, March 24, 2023

La invitatia Primariei Medias, ca membra a consortiului “Sibiu, Regiune Gastronomica Europeana 2019” am luat azi parte la un eveniment dedicat preluarii oficiale a titlului Regiune Gastronomica Europeana 2019 organizat la Medias. La eveniment a participat delegatia Platformei Regiunilor Gastronomice Europene, oficialitati, specialisti in domeniul gastronomic, invitati din mediul de afaceri si mass media. Evenimentul a avut loc la Reya Events si s-a finalizat cu o sesiune de degustari oferite de restaurantele din Medias care s-au alaturat programului “Sibiu, Regiune Gastronomica Europeana”. Evenimentul a fost deschis de primarul Municipiului Medias, Gheorghe Roman in calitate de gazda, urmat de o prezentare a orasului de pe Tarnava Mare, discursuri ale invitatilor speciali si momente artistice.

Ma bucur ca orasul nostru s-a raliat la acest program cu tot ceea ce inseamna administratie publica, mediu privat de afaceri si mass media. Pana acum, Minho (Portugalia) și Catalonia (Spania) au purtat acest titlu în 2016, au urmat Riga-Gauja (Letonia), Lombardia de Est (Italia) și Aarhus (Danemarca) în 2017, Provincia Noord-Brabant (Olanda) și Galway (Irlanda) in 2018 iar in 2019 e randul regiunii Sibiu si Egeea de Sud.

Consorțiu SRGE este format din sase parteneri: Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

Daca Mediasul e pregatit pentru acest program va las pe voi sa decideti vizionand fotografiile de mai jos:

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.