Sunday, April 14, 2024

Urmatoarele 3 locuri unde voi merge

By on 27 mai 2014 3 1502 Views

Am inceput aici sa va recomand destinatii turistice din afara tarii noastre. Continui cu acest articol cu inca 3 recomandari care sunt si urmatoarele mele puncte de interes pe care vreau sa le vizitez:

1. Barcelona, Spania. Este a doua cea mai mare localitate din Spania, dupa Madrid si va poate oferi un mix de City Break si sejur la Marea Mediteraneeana. Arhitectura orasului este puternic marcata de operele lui Antoni Gaudi iar printre obiectivele turistice importante amintesc : Sagrada Familia,o capodopera arhitecturala impresionanta si unul din cele mai vizitate obiective turistice din Barcelona, Aquarium  Barcelona care adaposteste peste 11.000 de animale marine si 450 de specii diferite reprezentative pentru Mediterana, Muzeul Pablo Piccaso, Camp Nou – Muzeul FC Barcelona pentru iubitorii fotbalului, Muzeul Nationala de Arta Catalana, Catedrala “La Seu” si multe altele.

Pentru a ajunge in Barcelona exista zboruri low cost din majoritatea oraselor importante ale tarii.

barcelona_02_big

2. Praga, Cehia. Capitala Republicii Cehe, situata pe malul raului Vltava, este orasul pe care-l poti vizita zile in sir sau chiar saptamani fara sa te plictisesti. Are un farmec aparte in toate anotimpurile, nu e foarte important cand te hotarasti sa-l vizitezi. Exista o multume de obiective turistice printre care amintesc:  Castelul Praga, cel mai mare complex arhitectural medieval din Europa, construit prima oara in sec al IX-lea  transformandu-se dintr-o fortareata din lemn inprejmuita de ziduri de pietre intr-o cladire impozanta asa cum este el astazi, Palatul Lobkowicz, Primaria si Ceasul astronomic, Biserica Sf Nicolae, Palatul si gradinile Wallenstein si altele. Insa cu siguranta vei fi cucerit de Centrul Vechi, un veritabil manual de stiluri arhitecturale. Toate cladirile, bisericile si palatele sunt construit intr-un agregat arhitectural, artistic si spiritual deosebit,majoritatea datand din sec al XI-lea.  De asemenea poti gasi bilet de avion Praga la preturi convenabile.

prague_tout

3. Cracovia, Polonia  este iarasi o destinatie turistica de vis. Este al doilea oras ca marime din Polonia si este situat pe malul Vistulei, intr-o regiune istorica care dateaza din secolul al VII-lea. Pentru Polonia, acest oras a reprezentat  de-a lungul vremurilor unul dintre cele mai importante centre culturale, academice și artistice ale țării și este unul dintre principalele centre economice ale ei. Obiective turistice importante din Cracovia sunt: Cartierul istoric Stare Miasto, adica orasul vechi, aflat sub patronaj UNESCO,  Biserica Sf. Maria,  Drumul regal, care incepe din dreapta Pietei Mari si duce pana la Castelul gotic Wawel si cuprinde si obiective turistice cum ar Academia de Arte Frumoase si Muzeul Czartoryski, Cartierul Kazimierz si multe alte locuri speciale din acest oras.

18463579

  Turism
Next Post

Recomandare: Aqua Rock Spa – Tirgu Mures

26 octombrie 2014 1
3 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.