Saturday, December 9, 2023

Top 7 strategii promotionale

By on 13 ianuarie 2015 1 1844 Views

strategie_promotionalDaca detineti o afacere mica, sunteti intotdeauna in cautarea unei noi oportunitati de promovare. O noua strategie sau campanie de promovare va poate ajuta sa revitalizati eforturile de marketing, sa atrageti noi clienti sau sa ii pastrati pe cei vechi. Gasirea unei noi strategii interesante, eficiente si originale poate fi o sarcina dificila, in special daca echipa dumneavoastra de marketing este foarte mica. Aplicarea unei strategii promotionale de top va poate ajuta sa castigati un avantaj fara a va obosi prea tare. Asadar va prezentam in continuare topul celor mai bune strategii promotionale.

1.Lansarea unui nou produs

Un mod de a castiga expunere este sa lansati un nou produs. Clientii sunt intotdeauna interesati de ceea ce este nou.

2.Promovarea de continut

In era digitala, consumatorii apeleaza la Internet pentru informatii educationale, tutoriale, stiri si examinare de produse. Va puteti promova afacerea sau produsele prin oferirea clientilor de continut relevant ce ajuta la implinirea unei nevoi de divertisment sau educativa.

3.Folositi retelele de socializare

Oferiti produse gratuite, precum magneti personalizati  sau discounturi clientilor ce va urmaresc pe retelele de socializare. Aceasta strategie de promovare nu numai ca va va castiga noi clineti, dar va va ajuta sa construiti o audienta pentru promotiile viitoare.

4.Apreciati-va clientii

Clientii dumneavoastra doresc sa stie ca sunt apreciati. O strategie eficienta de promovare este sa lansati o campanie de apreciere a acestora. Aceasta poate include organizarea unui eveniment sau petrecere pentru clientii existenti, precum si oferirea de discounturi speciale sau produse de loialitate.

5.Tineti o lectie sau un seminar

Daca detineti o afacere, probabil sunteti si expert intr-un anume domeniu. O strategie de promovare eficienta este sa tineti o lectie sau un seminar pentru a invata clientii si potentialii clienti despre aria de expertiza respectiva. Spre exemplu, daca detineti un magazin de electrice tineti o lectie despre pregatirea mancarii cu ajutorul cuptorului cu microunde. Daca sunteti contabil oferiti un seminar in care sa va invatati clientii cum sa economiseasca bani atunci cand isi platesc taxele.

6. Folositi pe cineva cunoscut sa va faca reclama

In functie de bugetul dumneavoastra, alegerea unei fete usor recunoscute pentru afacere sau pentru un produs anume este o unealta promotionala importanta. Fie ca apelati la o celebritate locala, un atlet sau un politician, recunoasterea lor va poate ajuta afacerea sa creasca.

7. Oferiti ceva gratuit

Exista un motiv pentru care oferirea de produse gratuite este o tactica des folosita si eficienta de marketing. Oamenii adora sa primeasca ceva fara a oferi nimic in schimb. Oferiti-le clientilor o motivatie sa achizitioneze produsele companiei dumneavoastra. Spre exemplu, daca aveti un magazin de haine oferiti textile personalizate  pentru comenzile ce depasesc o anumita suma.

Next Post

Durex si tehnologia creativa

15 martie 2015 0
1 Comment
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.