Tuesday, June 18, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Tigarile electronice, bune sau rele ?

By on 12 mai 2013 0 1281 Views

Despre tigarile eletronice sunt sigur ca ati citit si stiti multe. Personal am intalnit multe cazuri in care oamenii s-au lasat treptat de fumat cu ajutorul acestora, au rarit drastic tigarile clasice sau au trecut doar pe astfel de tipuri de tigari. In timp industria s-a dezvoltat foarte mult si auzeam ca chiar si cei de la Marlboro vor scoate tigari electronice.

De ce tigara electronica ?

1. Sunt mai sanatoase, si iti poti reduce treptat cantitatea de nicotina ( poti scapa treptat de dependenta). Si cand zic sanatoase ma refer pe efectele pe care tigara le are asupra plamanilor, vaselor de sange etc. si la efectele neplacute asupra tenului, parului si asa mai departe.

2. Sunt mai ieftine decat tigarile clasice ( puteti face un calcul, puteti ajunge chiar si la reduceri de 80% a costurilor )

3. Poti fuma oriunde, chiar si in locurile unde fumatul este interzis ( pentru ca miros bine si fumul nu este daunator si nici neplacut/imbacsitor)

4. Paleta de arome disponibile la tigarile eletronice este foarte larga, te poti bucura de o multitudine de arome

5. Aprinderea se face prin apasarea unui buton, deci nu va mai ardeti hainele, mobila sau prietenii si nu exista pericol de incendiu

6. Un mediu mai curat, nu vezi mucuri de tigara peste tot

Tigara electronica este un dispozitiv de inalta tehnologie si contine, in principal 3 elemente :

I. bateria – este ca o baterie clasica de telefon, telecomanda etc., dar la o scara mult mai mic si cu  care nu intri in contact direct

II. Atomizorul sau vaporizatorul este un fel de mini resou electric, responsabil de incalzirea substantelor

III. Rezerva de lichid/nicotina unde se afla diferite substante si nicotina in sine.

Exista o mare diversitate de tigari electronica, de la marime si pana la forma si arome. Cea mai tare mi se pare Pipa electronica de la Sailebao. Are o forma speciala, nonconformista si ofera cun randament ridicat, folosind un acumulator cu o capacitate de 950 mAh pentru a pastra o tensiune ridicata in circuitul electronic al tigarii.

Daca ar fi sa vorbim si de dezavantajele tigarii eletronice am putea spune :

1. Incarcarea acumulatorului – desi la multe tigari eletronice acumulatorul tine la sute de inhalari, totusi bateria trebuie incarcata des si nu  poti cere o bricheta sau un chibrit de la altcineva in momentul in care ti se termina acumulatorul

2. Atomizoarele – trebuie sa ai la tine in caz ca ti se termina durata de viata ( 15-30 de zile)

3. Igiena/Dermatologie – pot aparea probleme datorita folosirii indelugate a aceluiasi dispozitiv ( nu se arunca ca si mucul de tigara clasica)

4. Sunt multe tigari electronice contrafacute , foarte daunatoare, de aceea trebuie sa aveti grija ce fel de tigari electronice achizitionati, ce fel de lichide puneti in ele si cum functioneaza. ( Au fost cazuri in care a curs acumulatorul si oamenii au inhalat tot felul de substante toxice.

Voi ce parere aveti despre tigarile electronice ?

  Utile
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.