Thursday, May 30, 2024

Stiinta E-mail Marketingului [webinar – concluzii]

By on 24 februarie 2011 1 1302 Views

In 10 Februarie am participat la primul meu  webinar ! Ce inseamna webinar ? Inseamna un seminar on-line, la care poti participa din fata calculatorului, fara sa fie nevoie sa te deplasezi intr-o anume locatie.

A fost foarte interesanta experienta si cu siguranta voi mai participa la astfel de seminarii on-line, mai ales daca sunt pe domeniul meu de interes. Sper sa nu fie tot timpul la astfel de ore ( a fost la 21:00, ora Romaniei).

Va impartasesc cateva din concluziile acestui seminar tinut de Dan Zarrela despre Stiinta E-mail Marketingului :

1. Daca nu se obtin rezultate financiare clare, e-mail marketingul nu are sens

2. Cei mai buni abonati ( subscribers) sunt cei noi, deci va trebui sa avem o preocupare continua pentru improspatarea listei de e-mailuri.

3. Este mai bine sa trimiti mai des si mai multe e-mailuri decat mai putine, statisticile spun ca rata dezabonarii este mai mare la cei care trimit un e-mail pe saptamana, decat la cei care trimit zilnic de exemplu. Deci nu ar trebui sa ne fie frica ca trimitem prea multe e-mailuri.

4. Conteaza cine este senderul e-mailului. Daca e cineva cunoscut e mai mare probabilitatea sa fie citit, decat daca e un nume de companie sau cineva necunoscut.

5. E important sa dam ceva abonatilor care i-ar face sa se simta speciali, sa le dam exclusivitate.

6. E bine sa folosim cat mai multe linkuri in e-mail. Tot practica doveste ca, cu cat ai mai multe linkuri, cu atat mesajul tau este mai probabil sa fie citit.

7. E bine sa avem informatii de referinta, astfel incat mailurile sa nu fie sterse dupa vizualizare, ci sa fie arhivate, si redeschise.

8. Este foarte important sa optimizam e-mailurile pentru mobil, pentru ca peste 80% din oameni isi citesc mailul prima data pe telefonul mobil.

9.Timpul cel mai potrivit pentru a trimite e-mailuri este dimineata devreme, cea mai proasta zii fiind martia cand sunt cele mai inalte rate de dezabonare.

10. Cele mai multe e-mailuri sunt deschise in weekend, este recomandat sa trimitem mailuri in weekenduri, cand lumea are mai mult timp pentru ceea ce le trimitem noi.

Acestea sunt cateva din rezultatele experientelor si cercetarilor lui Dan Zarrela cu privire la e-mail marketing.

Next Post

Koyos ?

24 mai 2011 2
1 Comment
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.