Tuesday, January 21, 2025
1 septembrie 2017

SEO On-Page sau SEO Off-Page? Elemente care fac diferența într-o campanie

By 0 2365 Views

SEO On-Page sau SEO Off-Page? Care etapă este mai importantă pentru procesul de optimizare a unui website? Unii ar zice SEO On-Page, pentru că vizează în mod direct site-ul clientului. Alții, din contră, ar fi tentați să dea mai multă importanță procesului de SEO Off-Page. Până la urmă, algoritmii Google clasifică un site în funcție de numărul de link-uri externe care fac trimitere la el.

Ei bine, ambele etape sunt cruciale într-o campanie SEO, deși sunt procese total diferite.

Și mai interesat este că nu sunt singurele elemente care fac diferența. O campanie SEO este o ecuație cu mai multe variabile: SEO On-Page, SEO Off-Page, înțelegerea business-ului clientului, bugetul alocat, calitatea content marketing-ului. Toate aceste variabile se condiționează reciproc și, în același timp, toate sunt influențate de implicarea și deciziile clientului. Cu alte cuvinte:

SEO înseamnă sinergie.

În cazul SEO On-Page și Off-Page, problema se pune în felul următor:

  • SEO On-Page: cât de bine structurat este site-ul tău, pentru a fi găsit și indexat de Google?
  • SEO Off-Page: câtă autoritate are site-ul tău?

Să le luăm pe rând:

  1. SEO On-Page

Calitatea site-ului clientului este o piatră de temelie a campaniei, care condiționează buna desfășurare a procesului de SEO Off-Page și, implicit, utilitatea content-ului de calitate.

Cu alte cuvinte:

Dacă site-ul nu este construit astfel încât Google să îl poate depista și indexa, cantitatea și calitatea textelor care fac referire la o anumită pagină din site, precum și autoritatea link-urilor pe care aceste texte sunt publicate nu vor avea nici un fel de efect asupra campaniei.

De aceea, orice campanie SEO sănătoasă începe cu un audit tehnic, în care se identifică factorii care împiedică indexarea site-ului în Google. Pe baza acestora, clientul primește recomandările și îndrumările necesare pentru optimizarea corespunzătoare a site-ului.

Dacă alege sau nu să le respecte și felul în care le pune în practică – toate sunt elemente care țin de cât de mult alege clientul să se implice în campanie.

  1. SEO Off-Page

Procesul de SEO On-Page, denumit și Link-Building, presupune publicarea, pe diverse surse externe (backlinks), a unor texte optimizate SEO, care fac trimitere către site-ul clientului. Pentru ca Google să identifice un website ca fiind o sursă de conținut calitativ, este necesar ca toate linkurile de pe care se face trimitere către site-ul în cauză să aibă, și ele, o anumită calitate (în termeni specifici, autoritate).

În caz contrar, oricât de cuprinzător și bine optimizat ar fi un text și oricât de multe referiri externe s-ar face către site-ul clientului, efectul nu va fi același. Ei bine, autoritatea backlink-urilor din procesul de Link-Building este direct proporțională cu bugetul pe care clientul îl alocă pentru campanie. Ca în orice situație, calitatea are costuri pe măsură.

Ca să pornești la drum cu dreptul, este important să-ți formezi o imagine de ansamblu asupra acestor două etape din procesul de optimizare SEO.

În primul rând, pentru că îți va da un indiciu destul de important despre cât de mult trebuie să se implice clientul într-o campanie. Agenția de SEO cu care alegi să lucrezi îți va pune la dispoziție un audit tehnic, însă aplicarea sfaturilor primite va fi sarcina ta.

În al doilea rând, cunoscând importanța procesului de Link-Building (SEO Off-Page), vei ști cât de mare trebuie să fie bugetul alocat campaniei, pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară și să corespundă așteptărilor tale.

Cea mai bună variantă este să te informezi direct de la sursă. Verifică oferta completă de servicii SEO pe admarks.ro și asigură-te că site-ul tău va fi optimizat cum trebuie, pentru a ajunge pe primele poziții în Google.

Next Post

Cadouri de care te bucuri cu adevarat

22 septembrie 2017 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.