Monday, May 20, 2024

Schi la Harghita – Madaras

By on 19 ianuarie 2016 0 2769 Views

Duminica care tocmai a trecut am fost la schi la Harghita-Madaras. Spre deosebire de Medias, incepand de la intersectia SubCetate – Madaras, iarna si-a intrat in drepturi. Ultimii 10 kilometri pana in statiune nu-i poti face fara lanturi, chiar daca ai cauciucuri all season sau de iarna. Mai poti scapa de tanti de la bariera ( unde platesti 7 lei) daca ai masina 4×4.

Cam asa arata drumul:

20160117_113613

La Harhita Madaras sunt 6 partii de schi de la 200 la 750 m si diferente de nivel de pana la 206 m cu dificultati diferite, iar pretul unui ski pass este de 35 lei pentru 2 ore sau 55 lei pentru 4 ore. Programul de functionare al instalatiilor de transport pe cablu este intre 9-16 si sunt 125 de km din Medias.  Sunt si echipamente de inchiriat cu 30 lei/zi set complet iar pretul scade in functie de numarul de zile.

Am prins -15 grade si un viscol de zile mari deci nu a fost cea mai reusita iesire la schi. Dar am vazut zona, am vazut partiile, e frumos si merita mers, mai ales cand e soare.

anamariaExista mai multe locatii de cazare si restaurante, cele din apropierea partiei sunt destul de full in weekend.

Va recomand destinatia de schi, atentie la obligativitatea lanturilor si nu va riscati pe drumurile patriei cu cauciucuri de vara ca am vazut destule masini sifonate prin santuri. Vreme buna!

Si un material video de pe http://www.madarasi-hargita.ro:

  Turism
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.