Sunday, April 14, 2024
2 iulie 2021

Proiectul „Împreună plantăm dezvoltare şi armonie în Valea Viilor” a fost lansat oficial

By 0 1044 Views

Joi 25 Iunie 2021 am participat  la conferința de lansare a proiectului „Împreună plantăm dezvoltare şi armonie în Valea Viilor”. Conferința a debutat cu cuvântul de bun venit din partea domnului primar Pinte Ilie care s-a arătat încântat de implementarea acestui proiect în localitatea Valea Viilor și a subliniat preocuparea permanentă a autorităților locale pentru integrarea persoanelor defavorizate. Apoi domnul Spînu Ovidiu, Directorul Executiv al Fundației Open Fields a a făcut câteva precizări cu privire la rolul și importanța proiectului în comunitate. Domnul Marius Cobârzan, coordonator al proiectului a dat mai multe detalii tehnice legate de proiect enumerînd și activitățile implementate până în momentul de față invitând și câțiva beneficiari să-și expună experiența de până acum. Evenimentul a continuat cu alocuțiunea domnului deputat Bogdan Trif și a consilierilor județeni Dana Morăraș și Pavel Bichicean care au lăudat inițiativa și s-au arătat încrezători în realizarea acestuia. Doamna Cristina Muntean, expert incluziune în cadrul prefecturii Sibiu a vorbit în final declarându-se încântată de implicarea femeilor și a tinerilor din comunitate.

Evenimentul s-a încheiat cu discuții informale între echipa de implementare, beneficiari, presă și reprezentanți ai autorităților.

Proiectul „Împreună plantăm dezvoltare şi armonie în Valea Viilor” este derulat de Fundația Open Fields în parteneriat cu Primăria Comunei Valea Viilor prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este să inducă schimbări sistemice aducând progres economic și integrare socială în beneficiul comunității de romi, tineri și persoane vulnerabile prin mobilizarea localnicilor folosind un model agricol inovator: plantarea pomilor fructiferi și cultivarea plantelor de gradină.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.