Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Primul film independent – “Usturoi” – vine la Sibiu

By on 4 martie 2016 0 2052 Views

Comedia “Usturoi”, filmul produs de doi sibieni și care a detronat la încasări The Revenant la cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, ajunge la cinema Arta din Sibiu

Primul film independent turnat în Transilvania după 1989 este produs de doi sibieni! Comedia ”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”) este totodată și primul film din țară care s-a lansat simultan în cinema și pe Internet, pe Vimeo on Demand, pentru românii din diaspora, în 17 decembrie. De asemenea, filmul a reușit să adune mai mulți spectatori la cinema Florin Piersic din Cluj decât pelicula americană cu cele mai multe nominalizări la premiile Oscar de anul acesta, The Revenant.

În data de 4 martie, la ora 20:30, filmul va avea parte de o proiecție de gală, în prezența echipei, la cinema Arta din Sibiu, apoi va intra în programul de cinematograf de la ora 14 până în 10 martie – urmînd ca, dacă există cerere, să poată fi reprogramat la ore mai accesibile.

Comedia ”Usturoi” este producția regizorului Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami (SUA) din 1996, și a scenaristului și producătorului Radu Băzăvan, mai cunoscut după blogul său www.groparu.ro. Ambii cineaști s-au născut și au trăit până după împlinirea vârstei de 20 de ani în cartierul sibian Vasile Aaron. Mai mult, idea de a produce un film le-a venit chiar în Sibiu, în timpul unei revederi.

Site | Facebook | Twitter | Galerie foto making of   | Festivaluri

  Sibiu
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.