Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Am fost la proiectia de gala a filmului “Usturoi” la #Sibiu

By on 7 martie 2016 1 2204 Views

Vineri am avut placerea de a participa la proiectia de Gala a Filmului “Usturoi” la #Sibiu la cinema Arta. Despre comedia “Usturoi”, productie a regizorului Lucian Alexandrescu si a scenaristului si producatorului Radu Bazavan ( cunoscut mai mult ca si Groparu) am auzit cu ceva ani in urma prin intermediul blogosferei si am fost tare curios sa vad despre ce e vorba. E si firesc cand auzi sintagma “Primul film independent turnat în Transilvania după 1989” sa  fi curios!

De proiectia de la Sibiu am aflat de la Mircea de pe blog, apoi cu ajutorul lui Brylu si Radu ne-am rezervat locuri si am mers la cinema. Zic ne-am rezervat locuri pentru ca eu credeam ca o proiectie de gala e ca un fel de conferinta de presa, cu public restrans, locuri limitate si intrare pe baza de invitatie. Nu stiam ca se poate plati bilet si intra oricum.

La proiectia de gala au fost prezenti actorul Sebastian Topan si producatorul Radu Bazavan care au raspuns intrebarilor celor prezenti in sala de cinema.

Ce mi-a placut la “Usturoi”:

– scenariul, ideea, modul de realizare

– peisajele din zona rurala unde au fost filmate cadrele

– calitatea imaginii, a sunetului

– actorii, autenticitatea acestora (in afara de 3 actori din Cluj, toti protagonistii filmului sunt amatori si voluntari)

– reinterpretarea cliseelor (de ex. vrajitoarea care ghicea “intre picioare”)

– aparitia in film a bloggerilor Gaben, Zicu & Florica

Mesajul filmului este “urmeaza-ti visele pana la capat” iar faptul ca mesajul este venit dintr-un proiect care tocmai asta este, un vis realizat – un film independent realizat in Transilvania ii sporeste valoarea.

Va recomand sa mergeti la film, va fi proiectat la Sibiu pana in 10 Martie de la ora 14:00 la cinema Arta iar in restul oraselor conform programului de mai jos:

12524335_808379189274248_6276041149841378383_n

Next Post

2 proiecte ce trebuie sustinute

11 martie 2016 0
1 Comment
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.