Thursday, February 2, 2023
28 aprilie 2021

Mesajul cercetasilor din grupul candidat Turre Pitz de Ziua Pamantului

By 0 917 Views

Cu prilejul “Zilei Internationale a Pamantului” – 22 Aprilie – cercetasii din grupul candidat Turre Pitz #Medias au fost provocati sa se puna in locul planetei si sa transmita un mesaj catre locuitorii acesteia. Pentru ca mi-au placut foarte mult vi le impartasesc mai jos:

“Daca eu as fi Planeta sau Pamantul, as transmite omenirii sa incerce sa se puna in locul meu. Sa vada cum e ca cineva sa arunce gunoaie in tine si sa iti dea foc la par (adica paduri la mine)… Iar apoi sa imi dea un raspuns. Sa imi spuna cum ar fi sa i se intample asta!”


“Salutare oameni! Astăzi, de ziua mea, îmi doresc să nu mai aruncați gunoaie pe jos, să călătoriți mai puțin cu mașinile, să reciclați mai mult și să fiți mai buni unii cu alții. Vă îmbrățișez pe toți!”


“Dragi oameni, actionati rapid! In fiecare zi ma poluati tot mai tare. Cum v-ati simti voi daca eu a-si arunca gunoaie pe voi? Pai asta se intampla cu mine…Animalele isi pierd casele zilnic. Pasarile nu mai au copaci unde sa se adaposteasa! Ursii si lupii nu mai au paduri..!”


“Bună pământenilor! Astăzi este ziua mea și mi-aș dori, ca și cadou să nu mai poluați Pământul. Pentru a nu mă polua puteți să nu mai aruncați gunoaiele pe jos, să nu mai circulați așa de mult cu mașinile, să reciclați gunoaiele, și cel mai important să vă iubiți semenii. Vă dau un mic sfat: înscrieți-vă la Cercetași pentru a construi o lume mai bună. Contez pe voi!”


“Dacă aș fi pământul aș vrea să transmit oamenilor următorul mesaj: Dragi oamenii vă rog nu mai poluanți planeta, nu mai testați cosmeticele pe animale, nu mai tăiați pădurile. Din această cauză animalele care stau in pădure își pierd casele, mulți vă plângeți ca iarna e soare și nu ninge și primăvara ninge în loc să fie soare. Animalele pe care le testați pentru tot felul de cosmetice mor. Toate acestea ar putea sfârși daca voi nu ați mai polua planeta sau testați cosmeticele pe animalele. Deci dacă vreți ca totul sa se termine faceti ce v-am rugat în acest mesaj! Mulțumesc”


“Dacă aș fi Pământul, le-aș mulțumi oamenilor pentru efortul pe care l-au făcut pentru mine și i-aș ruga să nu se oprească din a face bine. Apoi le-aș spune cum m-ar putea ajuta mai mult: să-și amintească tot timpul că resursele mele naturale sunt limitate. I-aș mai ruga să sărbătorească ,,Ziua Pământului”, atrăgând atenția asupra celui mai mare dușman: POLUAREA.”


“Dragi oameni! De mult am fost o planetă foarte verde dar în timp mulți dintre voi ați început să faceți mult prea mult gunoi. Fabricile, mașinile, consumul de energie din orașele voastre sunt foarte poluante. Pe mine m-ați înbolnavit și nu știu cât o să mai suport. Dacă eu nu mă simt bine, nici vouă nu o să vă meargă prea bine. Sunt fericit că unii dintre voi încearcă să mă ajute să mă însănătoșesc, dar e nevoie de multă muncă să putem trăi fericiți și sănătoși împreună. Ziua mea e și ziua voastră, cei care trăiți pe Pămînt.”


“Astasi este ziua mea si de asta imi doresc de la voi sa fiti mai generosi cu natura cu animalele si cu mine. ma bucur ca traiti cu mine. Vreau sa va mai spun ca sunt mandru de toti care incearca sa imi salveze natura prin diferite actiuni. va multumesc mult pentru asta”


“Eu sunt Pământul./Aș dori să-ți spun ceva./Vă rog să nu mă poluați,/pentru că atunci mă supărați,/eu știu că cercetașii iubesc natura,/ei au grijă ca Pământul să rămână curat și nepoluat. Dacă fiecare aruncă pe jos,/nimeni nu e sănătos./cercetașii plantează copaci în perioada aceasta,/fiecare ar putea să-mi facă bucuria asta./Plantați cât mai mulți copaci.”


“Dragi oameni, vreau doar să vă spun să aveți grijă și de mine dacă tot trăiți pe mine, în sensul să nu mai faceți atâta mizerie pentru că am fost la doctor și el a spus dacă mai continuați așa voi muri și nu vă mai rămân să trăiți pe mine că nu vei mai putea.Cu drag,Pământul.”


“Mesaj de la Pământ: Dupa atata poluare imi este greu sa tin vremea buna. Stratul de ozon devine din ce in ce mai subțire si vremea se încălzește. Apa marilor si oceanelor se încălzește fapt care duce la moartea multor pești si corali. Agricultura o faceți greșit. Daca nu folosiți chimicale si îngrășăminte nenaturale (azot) veți avea recolte mult mai bune. Plantele iau din dioxid de carbon din atmosfera. Din el plantele fac carbon pentru bacteriile din sol si le hrănesc. În același timp fac si oxigen pentru oameni. Bacteriile din sol sunt omorâte de chimicale iar pământul se deșertifică. Animalele nu ar trebui ținute in țarcuri. Ele ar trebui sa stea pe zone diferite cam de un ar. Oamenii ar trebui să facă un plan pentru animale. La fiecare 2-3 zile ar trebui duse într-o zona diferita. Așa, fecalele lor ar fi folosite ca îngrășământ. Daca țineți animalele in țarcuri ele vor produce mult dioxid de carbon, care ajunge in atmosferă. Unele chimicale sunt folosite mult prea mult, pana in punctul in care se găsesc si in apa pe care o beți. Daca începeți sa folosiți regenerarea in loc de deșertificare, nu numai ca recoltele vor fi mai sănătoase, recoltele vor fi mai bune si se vor face mai mulți bani. Un loc din China a fost numit cel mai arid loc de pe Pământ, dar un om a folosit regenerarea si in numai 14 ani a reușit sa o transforme într-un loc minunat. Fabricile nu trebuie închise ca sa reducem poluarea deoarece plantele vor consuma dioxidul de carbon pe care îl produc fabricile. In concluzie, pe lângă recoltele bogate veți putea salva planeta.”


 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.