Tuesday, December 5, 2023

Mai multi pesti in Tarnava Mare

By on 4 martie 2013 4 3415 Views

Administratorii apelor din Romania au hotarat repopularea raului Tarnava Mare cu pesti de diferite specii  pentru a raspunde interesului deosebit de ridicat al pescarilor. In exclusivitate am discutat cu domnul Scobar Ion, directorul de dezvoltare al societatii care se ocupa de administrarea bazinului raului Tarnava Mare si va redau interviul de mai jos.

Cum ati decis aceasta repopulare si cand va avea loc ?

Am facut o analiza a numarului de pesti care au mai ramas in Tarnava Mare si a numarului de pescari care, pentru hrana sau pentru hobby, obisnuiesc sa pescuiasca in rau. Ne-am dat seama ca acest raport este mai mic decat 1/1 si atunci am considerat util ca la sfarsitul lui Martie sa repopulam Tarnava.

Cu ce specii de pesti se va face repopularea ?

Ne-am gandit la Somon, Pastrav, Calcani, Scrumbii si Ton. Ne-am gandit la speciile cele mai comestibile, pentru ca 90% din pescari vin la pescuit pentru hrana de zi cu zi.

Cred ca glumiti, unele specii pe care le-ati descris sunt de apa sarata, iar altele sunt de ape repezi, de munte…Nu credeti ca e imposibil sa se adapteze ?

Deci sincer e greu pentru toata lumea in zilele noastre. Acuma si lor le va fi greu sa se obisnuiasca cu schimbarea, dar ne-am saturat de cleni, mrene si porcusori. E criza si va trebui sa o suporte si ei, sa se adapteze noului mediu.

Acesta a fost interviul…

Ce parere aveti de demersul de repopulare al Tarnavii Mari cu aceste specii ?

[Acest articol este un pamflet/gluma si trebuie tratat ca atare]

  Pamflet
Next Post

Protest Pro Striptease masculin

11 martie 2013 5
4 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.