Tuesday, June 18, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Interviu cu Daciana Fratila, fotograf in cadrul Trofeului Dafora 2012

By on 4 septembrie 2012 0 1954 Views

Continui seria de interviu cu fotografii participanti la concursul din cadrul Trofeului Dafora 2012 cu Daciana Fratila.

1. De cand te-ai apucat de fotografie ?

DF: Pasiunea mea pentru fotografie a aparut dupa varsta de 25 de ani dar nu era maomentul cel mai potrivit sa ma apuc de fotografie deoarece erau alte lucruri pe primul loc. Tin minte ca aveam un aparat ca tot omul de buzunar un HP care nu lipsea niciodata de la mine oriunde mergeam.

2.Este fotografie doar o pasiune, sau a devenit o afacere?

Momentul cand am decis sa ma apuc mai serios de fotografie a fost cand am inceput sa merg la meciurile de baschet ale echipei Gaz Metan Medias, acolo pot spune ca la primele meciuri ma gandeam foarte serios cum sa fac sa ajung acolo sub panou pentru a face fotografii spectaculoase. Nu a trecut mult timp am reusit sa am aparatul meu si m-am apucat de treaba …aici trebuie sa subliniez ca m-au ajutat mult si cursurile foto din cadrul Facultatii de Jurnalistica pe care am absolvit-o in 2011.

3. Este mai importanta performanta aparatului foto sau creativitatea fotografului?
Aici situatia se complica putin parerea mea…….daca nu e talent nu e nimic parerea mea si in zilele noastre aparatele performante isi fac si singure treaba…smile Sunt putine genii in ale fotografiei aici la Medias dar ne bucuram nespus de mult fara sa dam nume ca i avem aici si ne mandrim cu ei. La mine este vorba de pasine in acest domeniu si normal ca imi doresc mult sa ofer ,,ochiului,, care ma priveste calitate nu cantitate in acest domeniu si sa fiu apreciata pentru ceea ce fac.

4. Cum apreciati comunitatea fotografilor din Medias? Exista?
Da …..exista cum am spus mai devreme , oameni foarte talentati care isi mostenesc aceasta arta din familie nu toti putem sa ne mandrim cu acest dar. Am avut contact cu doua persoane profesioniste spun eu si ma bucur ca am putut avea ocazia sa le ascult sfaturile si de ce nu sa le si pun in aplicare.

5.Ce proiecte foto mai ai in viitorul apropiat?

Printre proiectele mele de viitor in acest domeniu as spune ca este in plan organizarea unei expozitii de fotografie baschetbalistica la Medias cred ca prima de acest gen si sper sa fie un succes sa bucure tineretul si sa pot arat privitorilor tot ce am muncit in aproape 3 ani de zile.Ultimul proiect a fost un calendar foto extraordinar realizat de FOTORECORD MEDIAS pe baza unor fotografii facute de mine la meciurile echipei de bashcet.

Va multumesc pentru acest interviu si doresc tuturor celor care au aprticipat mult succes iar pentru castigatorul concursului VLAD, FELICITARI ESTI UN MAESTRU AL FOTOGRAFIEI!!

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.