Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Asociația Parteneriatul Global al Apei a inaugurat sâmbătă, 26 martie, dispozitivul Green Cat. Dispozitivul „Green Cat” este o unitate plutitoare autonomă (UPA) proiectată pentru a aduna deșeuri plutitoare/pet-urile din apele curgătoare. Este echipată cu motoare electrice programate electronic și controlată prin radio-comandă. Dispozitivul a fost prezentat în cadrul Salonului Inovării și Cercetării 2021 din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, desfășurat în perioada 10-12 noiembrie 2021. În urma participării la această competiție – eveniment, catamaranul „Green Cat” a primit medalia de bronz.

Lansarea catamaranului a avut loc pe faleza din Brăila.

Construcția sa este parte a proiectului „Dunăre fără plastic” care își propune să lase Dunărea mai curată în Tulcea, Brăila și Galați.Proiectul Dunăre fără plastic/ Danube free plastic face parte din programul Cu apele curate, implementat de Asociația Parteneriatul Global al Apei – Global Water Partnership (GWP-ROMANIA) în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Facultatea de Arhitectură Navală și Centrul de Cercetare Arhitectură Navală, Organizația Națională Cercetașii României (filialele Lotus-Tulcea, Nufărul Alb- Brăila și Roza Vânturilor – Galați) și Asociația Global Project cu sprijinul Lidl România.

Colaboratorii care s-au alăturat proiectului, Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila, Grupul de inițiativă Locală Creionăm Viitorul, Asociația CSR NEST și Complexul Muzeal de Științele Naturii, Răzvan Angheluță, Galați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.