Tuesday, January 21, 2025

Am lucrat cu multe portaluri on-line de rezervari (zise si OTA) dar dupa ce am aflat de airbnb de la Thomas si l-am folosit a devenit favoritul meu. Si mi-am dorit sa fiu si eu host, sa vad cum merg lucrurile si sa intru in contact cu straini care calatoresc in Transilvania. Numai bine a picat ca doamna Silvia, de la Casa Tri Feresti din Curciu avea nevoie de putin ajutor pe partea de promovare/vanzare. Asa ca am inrolat Casa Tri Feresti pe airbnb si pe booking.com. Si au inceput sa curga rezervarile. Au venit oaspeti din Anglia, Israel, Polonia, Franta, Germania, Belgia, Canada, Olanda si chiar Rusia.

Sistemul la airbnb mi se pare foarte bine pus la punct si corect. Poti face rezervare in timp real (deci unitatile de cazare trebuie sa-si actualizeze permanent disponibilitatea) si platesti contravaloarea cazarii la rezervare, iar unitatea primeste banii in ziua de check-out (prin paypal sau transfer bancar). Exista un sistem intern de comunicare, de cereri de disponibilitate, de review-uri si feedback, un sistem mai cald, mai personal decat la OTA-urile mari. airbnb isi ia comision de la unitatea de cazare 3% si 15% de la turist. Cand am fost in concediu am gasit cazari la preturi excelente in Croatia, Grecia, Bulgaria etc.

Partea frumoasa la airbnb este ca e cam greu sa te razgandesti si sa pui gazda in dificultate cum se intampla pe booking.com.  Da, stiu, exista posibilitatea sa setezi pe booking.com sa se poata face rezervare doar cu datele de card bancar si sa incasezi prima noapte in caz ca nu vine turistul, dar atunci cand esti in Curciu si n-ai POS, optiunea este inutila. Am avut multe cazari si de pe booking la Casa Tri Feresti dar si foarte multe anulari si no-show-uri. Noroc ca am fost mereu pe faza si am deblocat camerele la 12:01 si au venit alte rezervari chiar in urmatoarele 15-30 de minute. Pentru ca partea urata cu cei care te lasa “cu ochii in soare” este ca pe langa faptul ca te-au lasat cu o camera neocupata, o tin si blocata in sistemul de disponibilitati.

In fine, secretul la sistemele de rezervari on-line, atat la airbnb cat si la Booking.com si celelalte este promptitudinea si comunicarea. Trebuie sa raspunzi imediat (altfel turistii isi fac rezervare in alta parte), trebuie sa deschizi, sa inchizi disponibilitati, sa le raspunzi la intrebari. Si bineinteles sa stii engleza si sa ai fotografii si descrieri frumoase.

In incheiere, vreau sa o felicit pe doamna Silvia si intreaga ei familie pentru calitatea serviciilor, seriozitatea si munca depusa in sezonul acesta la Casa Tri Feresti. Iar proprietarilor de pensiuni, case de vacanta si alte unitati de cazare le recomand airbnb (acest link este afiliat, daca apreciati informatia primita, inscrieti-va de pe acest link)

Si cateva fotografii de la Casa Tri Feresti Curciu:

PS: la primavara revenim cu un Info-Trip, concursuri, pachete active s.a.m.d.

 

1 Comment
  • tudor 8 ani ago

    Din pacate nu poti cere date de card sau plata primei nopti la booking daca esti spatiu de cazare nou inscris (parca sub 1 an) iar cei no-show si cu anulari sunt o groaza.
    Airbnb este intradevar mult mai misto dar, din pacate, nu prea cunoscut la noi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.