Wednesday, May 22, 2024

Despre prima dezbatere organizata de societatea civila

By on 1 noiembrie 2013 4 1656 Views

Aseara am participat la dezbaterea “Masă rotundă – Pro şi contra exploatării gazelor de şist” organizata de Initiativa pentru Medias. Consider ca a fost un pas urias in dezvoltarea societatii civile la Medias si felicitari organizatorilor si participantilor (care au fost mai multi decat ma asteptam).

Cateva impresii pe scurt :

– dezbaterea s-a transformat in pro si contra protectia mediului, cu amestec de Rosia Montana, Gaze de Sist, Apa, gaze naturale etc.

– am remarcat si rebeli fara cauza sau pasionati de teoria conspiratiei, carora le place sa se auda vorbind

– nu stim sa ne respectam dreptul la opinie, sa ne dam rand la vorbit si sa nu sarim ca arsi atunci cand nu auzim ceea ce ne place sau cu ceea ce suntem de acord

– nu stim sa respectam parerile contrare cu ale noastre, atacam deseori persoana si nu opinia

A fost foarte interesant insa unii au vorbit prea mult si nu la subiect si altii prea putin. Pe viitor poate un timp alocat/vorbitor si niste reguli de bun simt ar fi foarte binevenite.

Transmit pe aceasta cale aprecierile si multumirile mele catre cei care au luat cuvantul : ing. dr. Puiu Chisalita, Anamaria Szabo, Balasz Botond, Elena Botoc, Willy Schuster, domnul parinte Catalin Dumitran si celorlalti domni carora nu le-am retinut numele.

“Inteligenţa societăţii civile – adevărata comoară de exploatat”– mi-a placut foarte mult sloganul acestei dezbateri. La cat mai multe intalniri de acest gen !

4 Comments
 • Mirela Barbu 11 ani ago

  Vreau sa fac cateva observatii deoarece ma sint vizata. Am intervenit cand auzeam ceva contrar parerilor mele. Am sarit ca arsa cand se incalca dreptul la proprietate, asta ma doare si pentru asta, daca nu mi-as iubi foarte mult tara as pleca de aici.
  In rest cand mai faceti intalniri, aduceti oameni cu adevarat calificati, cum e domnul Calburean, specialist in foraj ca exemplu, deoarece detine o firma de foraj si ne-ar putea lamuri cum sta treaba si de ce ne-am dus noi acolo. Eu despre fracturare hidraulica in adevaratul sens al cuvantului, am aflat azi si cu bune si cu foarte multe rele de la oameni din Romgaz care nu mai lucreaza in Romgaz. Profesionisti adevarati.
  Ma simt jignita de asemenea vorbe scrise pe blog si consider ca toti cei care am participat la intalnire am plecat mai bogati de acolo pentru ca, in afara de iesiri datoratei emotiilor si batjocurei la care suntem supusi, zi de zi, au fost oameni care ne-au bucurat vorbindu-ne frumos despre mediul pe care il vrem mai putin poluat.
  Pareri pro, nu prea exista, orice facem poluam din pacate!
  Atat am avut de spus si multumesc tuturor celor prezenti! a fost o placere sa particip la intalnirea cu dumneavoastra!

 • Daca as fi stat pana la final as fi aflat daca/ unde sunt eu catalogata, dar pot doar sa imi imaginez… Oricum, am devenit ( intre timp… ) altceva decat o ,,moara stricata,, astfel incat voi mai participa la astfel de intalniri cu siguranta – dar numai cu urechile si ochii. 😀 Toate bune, Feri!

 • Feri Teglas 11 ani ago

  Mirela Barbu, nu trebuie sa te simti deloc jignita si vizata. Imi cer scuze daca am dat impresia asta, interventiile tale au fost la obiect si foarte respectuoase. Ma refeream la altii. Asa cum spuneam e un pas mare pentru societate si ma bucur si eu ca am participat 🙂

 • Feri Teglas 11 ani ago

  Botoc Elena Alexandra ai avut un discurs foarte interesant, ar fi pacat sa nu particip si pe viitor cu astfel de momente. Felicitari ! 🙂

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.