Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14
1 august 2016

De ce InfOlanda la Biblioteca “St.L.Roth” Medias?

By 0 1741 Views

InfOlanda este cel mai nou serviciu introdus de Biblioteca Municipala “St.L.Roth”. Face parte dintr-un proiect demarat de Ambasada Olandei, în parteneriat cu Fundația Progress și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Scopul proiectului este acela de a informa cetățenii români interesați de munca în Olanda/ spațiul UE privind necesitatea unei bune documentări înainte de plecare. Succesul la locul de muncă şi integrarea în comunitate, precum şi prevenirea pericolelor legate de contracte de muncă nefavorabile sau chiar de exploatarea prin muncă depind în mare măsura de cunoaşterea drepturilor, obligaţiilor, oportunităţilor şi riscurilor privind viaţa şi munca în Olanda.

Cand am auzit de acest nou serviciu de la Antonela, m-am intrebat ce legatura are biblioteca cu informarea cetatenilor despre viata si munca in Olanda? Raspunsul este ca biblioteca este un mediu prietenos, deschis, care faciliteaza comunicarea si unde oamenii vin mai cu drag / incredere decat in alte institutii ale statului. Si sunt de acord cu asta. Biblioteca Medias pregateste informatii si despre viata si munca in Italia, Germania si alte tari.

De ce e recomandat sa te informezi foarte bine inainte sa te ia mirajul muncii in strainatate? Pentru ca, de exemplu, desi salariul minim in Olanda este 1507 euro/brut, chiria medie este de 750 euro, cheltuielile cu mancarea minim 200 euro, utilitati minim 80 euro, calatorie cu autobuzul 2 euro, un pahar de bere 2,20 eur, o cafea 2 euro etc. E posibil ca atunci cand facem un calcul mai exact sa vedem ca situatia nu este asa roz cum pare. E bine sa ne calculam foarte exact veniturile si cheltuielile inainte de  a lua o decizie.

Azi, la evenimentul de lansare al acestui serviciu am fost foarte incantat de un aspect – prezenta consilierilor locali Maria Sima, Edith Tulai Depner, a domnisoarei viceprimar Christine Thellmann si a domnului consilier Judetean Florin Neag. Este pentru prima data cand vad la astfel de evenimente consilieri locali. Este de apreciat ca vin aproape si sustin instutitii atat de importante (dar nu prea la moda, din pacate!!) cum este biblioteca. Felicitari Antonela pentru implementarea acestui serviciu.

13871792_10207404778103995_646515087_n

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.