Thursday, May 30, 2024

Cu minciuna si vrajeala nu merge nici in business

By on 30 aprilie 2014 1 3835 Views

liarAsa cum minciuna si vrajeala nu au sorti de izbanda in viata personala de zi cu zi sau in relatiile noastre de prietenie si iubire, cu atat mai mult in mediul business e o greseala imensa cu repercursiuni grave. Si sa va dau doua exemple. Primul, mi s-a prezentat un portal de calatorie, cu sisteme de bonusare, un fel de MLM la care, pentru a intrat, poti opta pentru 3 variante (grosso modo): 400, 1600 si 3200 dolari. Tipa zicea ca daca ea si-a luat pachetul de 3200 dolari ca si persoana fizica, pentru noi (companie) nu crede ca ar fi mare lucru. Putin mai tarziu in discutie, intra in extranetul portalului, in contul ei, sa-mi arate niste date si observ ca are contul de baza cu 400 dolari. Dupa ale stangacii si intrebari fara raspuns pleaca. Desi a prezentat frumos si parea o persoana agreabila, pentru ca m-a mintit/aburit nu as mai vrea sa am de a face nici cu ea, nici cu compania pe care o reprezenta. Pur si simplu imi inspira repugna.

Al doilea exemplu sunt siteurile de rezervari on-line care se lauda cu zeci de mii de rezervari facute pe parcursul anului trecut, de exemplu. Faci o analiza scurta cu tool-urile disponibile si constati ca au avut doar cateva mii de vizitatori anul trecut. Vizitatori, nu rezervari!  Practic rata lor de conversie ar fi trebuit sa fie de 1000 %. Destul de penibil !

Asa ca sfatul meu este sa fim autentici, sinceri, corecti. Daca sunteti la inceput, recunoasteti si cresteti impreuna cu partenerii. Nu adaugati zerouri la performantele voastre ( fie ca e vorba de cifra de afaceri, vizitatori, clienti, produse etc.) pentru ca riscati sa fiti penibili si sa respingeti potentiali colaboratori care ar aprecia sinceritate si ar putea contribui la succesul vostru.

 

1 Comment
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.