Monday, April 15, 2024

Cu bicicleta la scoala, posibil la SIBIU

By on 2 noiembrie 2015 1 2020 Views

Proiectul Bicicleta Zilnică a început în anul 2013 prin montarea a 37 de rasteluri pentru biciclete în tot oraşul Sibiu, în special în zone de cartiere, comerciale, cu aflux mare de oameni. Ele au fost instalate în locurile cele mai dorite de către bicicliştii sibieni, după un vot public, şi au acoperit majoritatea cartierelor oraşului. Începând de atunci, în Sibiu au apărut treptat tot mai multe rasteluri de biciclete pentru a încuraja folosirea acestui mijloc de transport în activitățile zilnice, înlocuind astfel folosirea mașinii pentru deplasările cotidiene.

De-a lungul timpului mai multe companii s-au alaturat initiativei contribuind intr-un fel sau altul la dezvoltarea deplasarii pe bicicleta.

Retailerul Hornbach, la scurt timp dupa deschiderea magazinului de la Sibiu, a decis sa sprijine initiativa si prin colaborarea cu Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, a construit la trei școli gimnaziale din Sibiu  parcări de biciclete a câte 10 locuri fiecare. Astfel, peste 3.400 de elevi și 200 de cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 18 din cartierul Terezian, Școala „Regina Maria” și Colegiul Naţional „Octavian Goga” pot alege să vină la școală folosind bicicleta.

„Implementarea acestui proiect ne aduce o mare bucurie și sperăm că, astfel, părinții elevilor din cele trei școli își vor îndemna copiii să adopte un stil de viață activ și sănătos. Bineînțeles, ne dorim ca această tendință să devină un obicei printre tinerii sibieni, motiv pentru care, pe termen lung, luăm în considerare posibilitatea extinderii acestui proiect și în alte zone ale orașului”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Bicicleta Zilnica Sibiu_credit foto Gabriela Cuzepan_02

La Medias poti numara pe degete rastelurile de biciclete. Am vazut doar la supermarketuri si la magazinul Fan Sport. Ar fi interesant sa facem o lista cu magazine/localuri bike-friendly.

  Sibiu
1 Comment
  • Ion Iliescu 8 ani ago

    30 de locuri de parcare. Dacă doar 10% din cei 3600 de elevi și profesori ar decide să meargă la școală cu bicicleta tot am avea locuri de parcare pentru doar 8% din ei … Chiar dacă doar 2.5% aleg să vină cu bicicleta doat unul din trei va avea loc sa-si pună bicicleta în acel rastel.

    Cu alte cuvinte, frumoasă ideea și PR bun pentru firma respectivă. Dar prea puțin pentru a putea face afirmații exaltate gen “pot alege să vină la școală folosind bicicleta”. Pentru că parametrii care influențează această alegere nu s-a schimbat foarte mult pentru acei elevi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.