Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

In ceea ce priveste oamenii din Nepal e un contrast foarte mare intre marile orase (Kathmandu, Pokhara) si ceea ce e pe munte. In oras e saracie, agitatie, haos, praf, oameni care dorm pe strazi, cersetori…In zona montana am gasit curatenie, am gasit oameni ospitalieri, deschisi, veseli. Au o altfel de stare, o relaxare si impacare interioara mai speciala. Sau cel putin asa mi s-a parut mie. Revin putin la nepalezii de care am fost mai aproape.

In primul rand ghidul nostru Kamal, un om responsabil, 38 de ani dar bunic deja ( s-a casatorit la 15 ani) mereu cu zambetul pe buze si glumele la el. Este un om foarte hazliu dar in acelasi timp si responsabil si serios. Ne-a facut rost de dusuri si wireless gratis, ne-a carat fructe, ne-a servit cu tot felul de lucruri pe traseu, ne-a negociat preturile la suveniruri si ne-a facut cadouri. Ne-a aratat respect si ne-a facut sa ne simtit in siguranta in permanenta. A ramas o vorba de la el, orice il intrebam/propuneam ne zicea: “Possible!! Why not?!”. Tot timpul se asigura ca suntem in regula, ca ne place mancarea, ca nu avem probleme, avea medicamente la el.

 

Apoi Rames (serpa) care era si porter si ne lua comanda de mancare, venea cu noi in ture si ne explica tot felul de chestii. Un tanar de 23 de ani care urmeaza sa fie ghid, mereu amabil si deschis. Porterii (Rames si Bartha) si ghidul se ocupau in permanenta de noi, ne aduceau mancarea comandata, ajutau la bucatarie la restaurante, ajutau cu tot ce puteau.

 

In toate locatii importanta, fie ca e vorba de 2800 m sau chiar in pas la 5416 m oamenii erau organizat si puteai servi un ceai, o cafea, o Cola. Carau cu spatele toate proviziile ca sa asigure turistilor ce isi doresc.

Circuitul a fost organizat in Aprilie 2019 cadrul Asociatiei de Turism si Ecologie DIANTHUS, facilitat de Cristina Podocea – Descopera Himalaya si agentia Nepal Social Treks & Expeditions. CITESTE TOATE EPISOADELE AICI.

Fotografii Feri Teglas, realizate cu Huawei P20 Pro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.