Monday, May 20, 2024

Tatopani (1180 m) – Sikha (1935m) – 3,5 h

Din Tatopani incepem sa urcam catre Sikha. Incepe jungla tropicala, un peisaj deosebit care mi-a intrat la suflet. Bananieri, rhododendron urias, tot felul de flori si pomi infloriti…parca am trecut in alta lume fata de zilele trecute si coborarea din pas. Am trecut de la arctic la tropical in doar cateva zile.

Sikha ( 1935m) – Ghorepani (2860 m)

Continuam traseul pe poteti cu petale de flori, intr-un cadru natural feeric pana in Ghorepani, unde urmeaza sa urcam la punctul de belvedere Poon Hill

 

Din Gorephani am urcat la Poon Hill 3193 m, unul din cele mai populare locuri din Regiunea Annapurna, un loc de unde poti admira varfurile Dhaulagiri ( I,II,III,IV), Annapruna, Nilgiri, Thampus etc.). Ne-am trezit de dimineata sa prindem rasaritul sus la Poon Hill, am urcat 50 de minute foarte foarte multe scari…

 

In aceea zi am plecat spre Ghandruk (1940m) – ( 6h)

 

Din Ghandruk am mers la Syauli Bazar unde am petrecut seara cu dansuri si am sarbatorit si ziua de nume a Florinai. Gazdele au pregatit si un tort dragut.

 

Din Syauli Bazar am mers la Birethanti de unde am luat un autobuz catre Pokhara, un orasel frumos, turistic. Imi

 

Aici imi pare rau ca n-am mai avut vreme sa mai stam o zi, doua…

In cele din urma, cred ca cea mai neplacuta parte a calatoriei a fost drumul Pokhara – Kathmandu – 200 km in 7,5 ore. Am mai stat o noapte in Kathmandu si apoi s-a incheiat cea mai frumoasa calatorie din viata mea ( de pana acum).

Revin si cu ultimul articol, despre oamenii din Nepal.

Circuitul a fost organizat in Aprilie 2019 cadrul Asociatiei de Turism si Ecologie DIANTHUS, facilitat de Cristina Podocea – Descopera Himalaya si agentia Nepal Social Treks & Expeditions. CITESTE TOATE EPISOADELE AICI.

Fotografii Feri Teglas, realizate cu Huawei P20 Pro.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.