Thursday, May 30, 2024

Cinematograful Mediensis – dincolo de cifre

By on 9 ianuarie 2012 12 2345 Views

Ca mediesenii nu (prea) merg la cinema nu ma suprinde deloc. E o conjunctura in care oferta zecilor de canale tv si usurinta de a “descarca” filme piratate de pe net duc la statistica pe care am citit-o la Vasile Antipa pe blog, adica :

“4.400  medieşeni au fost anul trecut la cinematograful Mediensis, suma totală a încasărilor fiind de 30.665 lei. Comparativ cu 2010, numărul medieşenilor care au trecut pragul cinematografului din oraş a scăzut dramatic, în urmă cu doi ani peste 7.000 de persoane asistând la producţiile de pe marele ecran medieşean. Anul trecut au rulat la cinematograf 60 de filme, iar într-un clasament al celor mai vizionate producţii pe primul loc se află filmul „Ursul Yogi“ cu 405 de spectatori, pe locul II se află producţia „Piraţii din Caraibe” cu 339 de spectatori, iar pe locul III se află filmul „Furios şi iute“ cu 232 spectatori. „Şi în 2012 cele mai noi producţii vor ajunge în cinematograful medieşean, motiv pentru care vă lansăm invitaţia de a trece pragul acestei instituţii pentru a viziona într-un cadru adecvat cele mai recente producţii”, explică Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. “

Cred ca incasarile nu acopera nici macar cheltuielile cu energia electrica. Ce sa mai zicem de platile catre casele de productie si cheltuielile cu personalul. Eu am fost de vreo 4-5 ori la Cinema anul trecut. Destul de putin, e adevarat. Anul asta imi propun sa merg mai des. In concluzie Primaria subventioneaza la greu activitatea cinema-ului si cred ca e de apreciat. Voi ce parere aveti ?

  Medias
12 Comments
 • ideea e ca nu au reclama deloc..nu promoveaza filmele..si li s-a oferit reclama in schimbul unor invitatii oferite ascultatorilor..si nu au vrut..vor numai gratis..pacat..pierde mediesanul care traieste in viteza si nu are timp de afisele lor..oare cati bani costa afisele (DACA LE AU) si cine le face..oricum cateva invitatii date unor ascultatori erau mai ieftine…

 • Teofil Gavril 12 ani ago

  unde sa vezi ce filme au? doar in fața primăriei, la piață si la ei pe geam… le trebuie putin facebook, twitter, blog pai cum sa ai pretentia sa vinzi așa doar prin 5 afișe. Au rămas în urmă la promovare și asta costă. Ia să facă un parteneriat see you radiourile, și blogurile sa vezi dacă nu se schimbă putin situatia.

 • Armean Diana 12 ani ago

  eu sunt de aceeasi parere.. nu isi fac reclama si pe deasupra ii si 7 lei biletu.Normal ca nu ii de mirare de ce nu merge lumea.

 • bisu 12 ani ago

  Asta chiar este un off de-al meu pt 2012, chiar am vb cu domnul ce se ocupa de cinema ca vreau sa fac ceva sa ii sprijin pt k mam saturat sa merg la film si sa nu se tina pt ca sunt doar 2 persoane. Saptamana aceasta am sa mai vb cu cei de acolo si pt inceput sa fac un blog pt cinema si am si alte ideei de promovare a cinemului p k e pacat de sala, de investitie de banii pe care primaria ii cheltuie acolo. PROMIT ca o sa incerc sa fac ceva sa se miste treaba.

 • Bisziok Calin 12 ani ago

  7 lei e mult?:O…exista varianta Orange Night dar nici acolo nu se incghesuie lumea….

 • Armean Diana 12 ani ago

  Bisziok Calin pentru majoritatea e.Nici anul trecut cand a fost 6 lei nu mergeau prea multi la cinema, deci nu vad care o fost logica.Ei l-au facut 7 lei.

 • Bisziok Calin 12 ani ago

  Armean Diana sa scumpit pt k este un cerc vicios, oameni niu merg dar cinemaul are cheltuieli…si pana cand va finanta primaria o gaura?deaste mie mie frica si o sa ma apuc sa incerc sa fac ceva pt ca cinemaul sa nu dispara pt k e mare mare pacat!!!

 • Armean Diana 12 ani ago

  pai inteleg ca are cheltuieli, dar daca oamenii nu merg care ii rostul scumpirii? sper ca nu dispare cinemaul.Au filme bune dar ar trebui sa fie mai inventivi, sa vina cu idei noi, cum ar putea sa atraga oamenii?! Oricum merg tot mai rau.

 • Piștea Silviu 12 ani ago

  salut. si eu ma numar printre aceia care nu ar vrea sa dispara cinematograful din Medias. tin minte o faza tare, am mers la film si eram doar doua persoane si cum nu rula filmul decat see you 4, am sunat un prieten sa mai vina see you cineva (i-am spus ca platesc eu doar sa vina :)))) pai daca tot subventioneaza primaria un cinematograf muribund macar sa investeasca in promovare un pic, apoi see you o promovare mai serioasa investitia s-ar amortiza in timp si subventia ar putea scadea pe parcurs… vrei sa vezi ce film ruleaza, trebuie sa mergi in centru neaparat ceea ce mi se pare o prostie. see you toata tehnologia asta la putere, practic cinematograful este inexistent la capitolul promovare….
  daca nu isi fac reclama cum trebuie pot sa puna biletul si 3 lei si tot nu va merge mai multa lume.

 • Poenaru Florin 12 ani ago

  Nu e vb de scumpit see you 1 leu. Daca te uiti ca biletul sa scumpit see you 1 leu mai bine stai acasa 🙂 Nu merge lumea la cinema pt ca sala nu arata cum trebuie, sonorul nu e bun si etc…

 • […] cum am zis si aici faptul ca cinematograful din Medias  a fost redeschis si subventionat de Primarie este un demers […]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.