Monday, April 15, 2024

Care e cel mai important lucru la o casa ?

By on 30 ianuarie 2013 1 1765 Views

Sa fie la tara, curte cu iarba verde, padurea in spate, animalele prin curte si  paraul cu pesti ( sau lacul) in spate.  Bun, dar in afara de acest lucru sunt foarte multe lucruri care conteaza si cred ca cel mai important e designul interior si acoperisul. Pentru ca pe langa persoana iubita si animalele de casa,  designul interior te face sa te intorci cu drag acasa. Iar acoperisul te fereste de ploaie, vant, scurgeri de apa, zapada si alte asemenea intemperii.

Am citit despre acoperis si tigle pe www.creaton.com.ro si mi se pare foarte interesant cum au evoluat lucrurile si in acest domeniu. De la tigla arsa in cuptoare improvizata la tigla ceramica, tigla cu profiluri si forme speciale, tigla neteda si culori speciale lucrurile au evoluat foarte mult. Tigla se alege, mai nou, in functie de arhitectura, de design, de pozitionarea spre soare, de culoare si multe altele.

Si sunt tot felul de accesorii pentru acoperisuri. Animalute din ceramica ( cocosi, pisici), flori, simboluri cu care poti da o note aparte acoperisului tau. Ca sa nu mai zic ca este la moda sa-ti pui panouri fotovoltaice pentru a face economii la energie si a folosi resursele regenerabile, lucru care mi se pare foarte bun, in conditiile in care stoarcem tot ce putem din planeta asta.

Eficienta energetica a casei porneste de la fundatie si pana la acoperis, de aceea cand construiesti o casa este bine sa te gandesti la toate elementele care o compun, de la tipul de acoperis, la ferestre, sistem de ventilatie si pozitionarea in teren.

Pe langa siteuri, de unde va puteti informa, sunt targuri de specialitate unde puteti vedea variante, gasi furnizori si sfaturi in dezvoltarea proiectului pe care vi-l doriti.

Next Post

Sunt vALLuntar

7 februarie 2013 4
1 Comment
  • Marius 11 ani ago

    Tigla are un rol foarte important in constructia une case deoarece fara aceasta ar ploua, ar ninge in casa si am avea si alte probleme din aceasta cauza.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.