Monday, July 22, 2024

Regiunea Adirondack din nordul statului New York, o intindere de 6 milioane de acri, este un loc cu totul special,  destinat  relaxarii  si distractiei  in  mijlocul  nature.  Cele peste 3000 de lacuri de diferite dimensiuni, cele peste 100 de zone amenajate pentru campare, 2000 de kilometrii de trasee turistice si cele mai multe hoteluri de patru stele din toate statiunile America sunt doar cateva motive pentru care o vizita in aceste zone ramane de neuitat. Pentru ca e recomandat “sa incerci marea cu degetul” ne vom opri la o singura zona, in care am petrecut 3 luni ale anului 2006 : lacul Big Moose.

Unul dintre cele mai mari lacuri din parcul Adirondack, lacul Big Moose are o lungime de 110 kilometri si cuprinde o serie de micro statiuni turistice cu totul si cu totul speciale. Noi ne vom opri asupra zonei Big Moose Inn. Hotelul-Restaurant Big Moose a fost construit  in  1903  ca  si  o  cabana retrasa pentru vanatori si sportive. Big Moose   Inn   are   18   camere speciale  cu  vedere  spre  lac  si  o bucatarie  recunoscuta  in  tot  statul New   York.   Daca   imaginile   v-au cucerit,  pentru  detalii  asupra Big Moose Inn vizitati : www.bigmooseinn.com .

Lacul Big Moose are un farmec aparte, cuceritor. Indiferent de anotimp zona pare a fi desprinsa din Rai. Primavara   cand   florile inunda   peisajul   si   cand   copacii inmuguresc, vara cand totul este de un verde crud, inconfundabil si cand apa lacului te imbaie la inot, intotdeaua vei simti ceva special. Toamna   insa   e   cu   totul   aparte. Pastelul     culorilor     frunzelor     te cucereste imediat. Din toata America vin aici turisti doar pentru a savura toamna, pentru a admira schimbarea coloritului copacilor. Toamna este o sarbatoare a lacului Big Moose.

Iarna,  Lacul  Big  Moose  si  traseele din padurile care-l inconjoara este locul ideal pentru impatimitii de snowmobile, care se aduna an de an in numar mare aici, unde s-a stabilit de altfel si recordul de viteza la snowmobile.

Apartenenta locuitorilor la aceste locuri este incredibila, cum este defapt in general la poporul American, sunt mandrii ca traiesc in aceste    locuri totodata  salbatice,  curate  si primitoare dar si moderne. Armonia si  respectul  omului  fata  de  natura este valoarea principala a acestei zone.

Incredibila frumusete a locurilor,  dar  si  bunatatea, sinceritatea si deschiderea oamenilor  zonei au facut ca o parte din mine sa ramana acolo, in inima muntilor Adirondack, pe terasa hanului Big Moose.   O   parte din  mine  ma atrage nelinistit sa revin, macar o data, in lumea de vis a muntilor Adirondack,  pe  care  v-o  recomand cu mare caldura.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.