In primul articol despre Nepal v-am spus cateva lucruri generale despre circuit si Kathmandu insa acum trece la circuitul propriu zis. Grupul a fost preluat de la hotel de ghid si porteri si am mers cu un microbuz si cu masini de teren din Kathmandu pana in Besisahar si apoi Dharapani unde ne-am si cazat. Transportul nu a fost dintre cele mai placute, mai ales cu Jeepul si cand nu esti la volan te scutura rau…
Pe drum ne-am bucurat de primele peisaje cu dealuri si cascade.
Ziua 1 de trekking – Dharapani ( 1860 m) – Chame (2650 m) – aproximativ 7 ore cu pauza de pranz in Timang
Prima zi de trekking efectiv ne-a cam plouat, insa din fericire, a fost singura zi cu vreme nepotrivita. In rest, dupa cum o sa vedeti, am avut vreme buna, soare si temperaturi ok.
Ziua 2 de trekking – Chame ( 2650 m) – Lower Pisang (3250 m) – Upper Pisang
Dupa ce am primit esarfe nepaleze de la gazda noastra din Chame am pornit spre Pisang, bucurandu-ne de vreme buna si primele peisaje cu varfurile Himalayene.
Ne-am cazat in Lower Pisang si am facut o tura de aclimatizare pana un Upper Pisang unde am vizitat si templul de acolo si am admirat valea Manang.
Ziua 3 de trekking – Pisang – Ghyaru ( 3730 m) – Manang ( 3519 M)
Am continuat traseul de trekking, trecand prin Ghyaru, un satuc de 33 de case aflat la 3730 m altitudine si ajungand in Manag unde am petrecut 3 nopti si am realizat mai multe ture de aclimatizare.
Circuitul a fost organizat in Aprilie 2019 cadrul Asociatiei de Turism si Ecologie DIANTHUS, facilitat de Cristina Podocea – Descopera Himalaya si agentia Nepal Social Treks & Expeditions. CITESTE TOATE EPISOADELE AICI.
Fotografii Feri Teglas, realizate cu Huawei P20 Pro.
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
1 Comment
[…] cum va spuneam in articolul trecut, in Manang am stat mai multe nopti pentru a face ture de aclimatizare. Prima tura am facut-o la […]