Saturday, June 15, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Dupa cum va spuneam in articolul trecut, in Manang am stat mai multe nopti pentru a face ture de aclimatizare. Prima tura am facut-o la lacul Gangapurna, urcand pana la Chongkor view Point la 3750m. Sunt importante aceste ture de aclimatizare pentru ca permit corpului sa se adapteze la scaderea presiunii partiale a oxigenului, scaderea umiditatii si a radiatiei solare crescute. Scaderea presiunii partiale a O2 atmosferic influenteaza in principal schimburile de gaze la nivel pulmonar. Indiferent de pregatirea fizica pot aparea tot felul de complicatii la nivel respirator, cardiovascular, metabolic si renal. Au fost cazuri in care turistii au trebuit sa renunte la circuit din cauza bolii de altitudine. Din fericire nu a fost cazul la grupul nostru. Fiecare am mai avut mici probleme dar nimic sa afecteze calatoria.

Revin la prima tura de aclimatizare la Gangapurna Lake si Chongkor View Point (3750 m) cu cateva fotografii:

smacap_Bright

 

A doua tura a fost la Ice Lake ( 4600 m) a durat 8 ore si a fost destul de solicitanta dar ne-a prins tare bine in ceea ce a urmat.

 

Circuitul a fost organizat in Aprilie 2019 cadrul Asociatiei de Turism si Ecologie DIANTHUS, facilitat de Cristina Podocea – Descopera Himalaya si agentia Nepal Social Treks & Expeditions. CITESTE TOATE EPISOADELE AICI.

Fotografii Feri Teglas, realizate cu Huawei P20 Pro.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.