Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Love story – Minge la Fileu – Roland Hermann

By on 22 ianuarie 2011 3 1357 Views

Am participat Miercuri, 19 Ianuarie 2011 la prima conferinta “Medias Mentorship“. Primul invitat a fost medicul stomatolog Roland Hermann care, in ultimii 5 ani a coordonat mai multe expeditii in tari subdezvoltate, acordand sprijin medical gratuit. Impreuna cu alti voluntari au vindecat si salvat vieti in aceste tari, unde accesul la serviciile de sanatate lipsesc cu desavarsire.

Dincolo de povestea acestor expeditii, relatata cel mai bine intr-un film pe care am avut sansa sa-l vedem in premiera “Semn de viata”, Roland a tinut o prezentare adresata tinerilor care sunt in cautarea viitorului loc de munca si care se afla in situatia de lua decizii importante.

Prezentarea s-a numit “Decizii la fileu” iar dincolo de aspectele de familie,religie, etnie, grup social mi s-a parut extrem de interesanta abordarea “love story-ului”, ca parte componenta a vietii si a criteriilor de luare a unor decizii. Roland ridica la fileu urmatoarele intrebari :

– Este dragostea bateria vietii ? ( cu cat esti mai indragostit lulea, cu atat esti mai bine, mai fericit ?)

– Cand esti indragostit, iti pierzi concentrarea, nu mai ai aceeasi preocupari, nu-ti mai urmaresti cu constanta obiectivele…ar trebui sa ai anumite prioritati si nu le mai ai….oare este bine ?

– Oare conditionarea fericirii de o alta persoana este  normala ? Oare fericirea si pacea nu o gasesti in interiorul tau, nu sunt deja acolo ? Ai nevoie de o persoana care sa te faca fericit(a). Va dati seama ce enorma este povara pe care o punem asupra unei alte persoane : sa ne faca fericiti ?

Roland Hermann spune ca in spatele unui barbat de succes sta o femeie puternica…sau nu sta nimeni…si da exemple ale unor barbati care, cu persoana potrivita, au reusit sa se dezvolte foarte mult, de la zugrav la doctor in stiinte de exemplu…

Si gandindu-ma la toate acestea, uitandu-ma retrospectiv la relatiile  pe  care le-am avut sau le-as fi putut avea, si fara sa jignesc pe nimeni, constat si sustin ca persoana cu care ma pot dezvolta si care este potrivita este deja langa mine ! Ceea ce ma face sa ma simt implinit si de succes…

Mai jos aveti prezentarea in intregime a doctorului Roland Hermann. Nu veti regreta sa o ascultati :

http://www.youtube.com/watch?v=Lg-IZqDvIpo

Next Post

Daniela Toma invitata la Medias Mentorship

24 octombrie 2011 1
3 Comments
  • anonimus 13 ani ago

    ce`ti mai placeee sa iubesti 😀 >:D<

  • Anamaria 13 ani ago

    Ma bucur din toata inima sa aud asta scumpul meu. Sunt alaturi de tine :*

  • Alinuta 13 ani ago

    Feri esti indragostit lulea. Ma bucur pentru tine si persoana care este langa tine.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.