Wednesday, February 26, 2020

Grupul Motto la Folk You Vama Veche

By on 22 august 2012 1 1003 Views
Prietenii mei de la grupul Motto, binecunoscutul grup  folk din Medias, au participat la festivalul Folk You, din Vama Veche. Ioan Ivan a avut amabilitatea de a raspunde pentru FeriTeglas.net la cateva intrebari referitoare la acest festival si ii multumesc pe aceasta cale. Dupa interviu puteti asculta inregistrarea recitalului.
1. Cum v-ati simtit la Vama Veche ? Care a fost atmosfera ?

 Ioan Ivan : La Vama Veche m-am simţit în apele mele. Adică în Marea Neagră.
A cânta pe scena Festivalului de Folk de la Vama Veche reprezintă visul oricărui folkist. Am reuşit să-mi controlez foarte bine emoţiile şi mi-aş fi dorit să cântăm mai mult. Din păcate însă, nu s-a reuşit asigurarea unei sonorizări adecvate grupului Motto. La proba de sunet am fost grăbiţi de organizatori ceea ce a făcut să nu putem transmite la maxim ceea ce aveam de spus. Dacă în monitoare ne-am auzit bine, spun eu, pe faţă a fost o discrepanţă evidentă. Noi avem pasaje de acappella unde vocile noastre trebuie să aibe aceeiaşi putere, iar acest aspect nu a fost reglat la proba de sunet.

2. Ce v-a placut cel mai mult la Vama Veche ?
 Ioan Ivan : Au fost două momente care mie mi-au rămas întipărite adânc în suflet. Prestaţia grupului Poesis, care a reuşit cu două voci şi două chitări (fără negative, clape, tobe, viori, etc.) să mă înfioare de-a dreptul şi deasemenea, deşi nu era în spiritul moţului Pittiş, momentul autentic românesc realizat de Gheorghe Zamfir şi Dumitru Fărcaş .

3. Ce v-a displacut la Vama Veche ?
 Ioan Ivan : Din păcate, au fost şi lucruri care pe mine m-au nemulţumit. În primul rând nu am simţit acea primire caldă a artiştilor care ar trebui să o facă organizatorii. Noi atunci când organizăm Festivalul Mediaş- Cetate Seculară, participanţii aproape că sunt aşteptaţi cu flori. Eu unul m-am simţit ca un străin care îmi căutam ceva de lucru prin Vama Veche. Cât despre spiritul lui Pittiş, totul aproape că s-a terminat.

4. Participati si anul viitor ?
 Ioan Ivan :Obiectivul nostru a fost să cântăm odată pe scena Folk You de la Vama Veche. Costurile pe care noi le-am suportat cu transportul, cazarea, etc. au meritat de această dată. Eu unul nu aş fi mers nici acum însă, majoritatea hotărăşte aşa că…m-am supus. În aceleaşi condiţii însă, pentru la anul aş fi în stare să fac grevă. În glumă fie spus. Oricum s-a pierdut spiritul şi scopul festivalului, acela al omului cu chitara.

Una peste alta însă, am avut fanii medieşeni cu noi, ceea ce a însemnat cel mai mult pentru mine. Le mulţumesc tuturor şi pentru ei, oricând “jos pălăria”.

  Folk
Next Post

Concert aniversar Pro Folk la Sibiu

27 august 2012 0
1 Comment
  • Marian Viorel 8 ani ago

    Frumoasa postarea, binevenita. Sunt de acord see you Ioan Ivan in ceea ce priveste ARANJAREA sunetului. Un sunetist nepriceput poate dezavantaja prestatia celor de pe scena.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.