Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Grupul Motto la Folk You Vama Veche

By on 22 august 2012 1 1580 Views
Prietenii mei de la grupul Motto, binecunoscutul grup  folk din Medias, au participat la festivalul Folk You, din Vama Veche. Ioan Ivan a avut amabilitatea de a raspunde pentru FeriTeglas.net la cateva intrebari referitoare la acest festival si ii multumesc pe aceasta cale. Dupa interviu puteti asculta inregistrarea recitalului.
1. Cum v-ati simtit la Vama Veche ? Care a fost atmosfera ?

 Ioan Ivan : La Vama Veche m-am simţit în apele mele. Adică în Marea Neagră.
A cânta pe scena Festivalului de Folk de la Vama Veche reprezintă visul oricărui folkist. Am reuşit să-mi controlez foarte bine emoţiile şi mi-aş fi dorit să cântăm mai mult. Din păcate însă, nu s-a reuşit asigurarea unei sonorizări adecvate grupului Motto. La proba de sunet am fost grăbiţi de organizatori ceea ce a făcut să nu putem transmite la maxim ceea ce aveam de spus. Dacă în monitoare ne-am auzit bine, spun eu, pe faţă a fost o discrepanţă evidentă. Noi avem pasaje de acappella unde vocile noastre trebuie să aibe aceeiaşi putere, iar acest aspect nu a fost reglat la proba de sunet.

2. Ce v-a placut cel mai mult la Vama Veche ?
 Ioan Ivan : Au fost două momente care mie mi-au rămas întipărite adânc în suflet. Prestaţia grupului Poesis, care a reuşit cu două voci şi două chitări (fără negative, clape, tobe, viori, etc.) să mă înfioare de-a dreptul şi deasemenea, deşi nu era în spiritul moţului Pittiş, momentul autentic românesc realizat de Gheorghe Zamfir şi Dumitru Fărcaş .

3. Ce v-a displacut la Vama Veche ?
 Ioan Ivan : Din păcate, au fost şi lucruri care pe mine m-au nemulţumit. În primul rând nu am simţit acea primire caldă a artiştilor care ar trebui să o facă organizatorii. Noi atunci când organizăm Festivalul Mediaş- Cetate Seculară, participanţii aproape că sunt aşteptaţi cu flori. Eu unul m-am simţit ca un străin care îmi căutam ceva de lucru prin Vama Veche. Cât despre spiritul lui Pittiş, totul aproape că s-a terminat.

4. Participati si anul viitor ?
 Ioan Ivan :Obiectivul nostru a fost să cântăm odată pe scena Folk You de la Vama Veche. Costurile pe care noi le-am suportat cu transportul, cazarea, etc. au meritat de această dată. Eu unul nu aş fi mers nici acum însă, majoritatea hotărăşte aşa că…m-am supus. În aceleaşi condiţii însă, pentru la anul aş fi în stare să fac grevă. În glumă fie spus. Oricum s-a pierdut spiritul şi scopul festivalului, acela al omului cu chitara.

Una peste alta însă, am avut fanii medieşeni cu noi, ceea ce a însemnat cel mai mult pentru mine. Le mulţumesc tuturor şi pentru ei, oricând “jos pălăria”.

  Folk
Next Post

Concert aniversar Pro Folk la Sibiu

27 august 2012 0
1 Comment
  • Marian Viorel 12 ani ago

    Frumoasa postarea, binevenita. Sunt de acord see you Ioan Ivan in ceea ce priveste ARANJAREA sunetului. Un sunetist nepriceput poate dezavantaja prestatia celor de pe scena.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.