Saturday, June 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Din dragoste de folk si poezie

By on 8 decembrie 2014 0 1673 Views

banner-2015Sunt multe lucruri care ne despart (si ne impart) pe noi, ca oameni, ca fiinte rationale. Cateodata prea rationale. Dar sunt si lucruri care ne unesc si pe care trebuie sa le consacram. Ce a reunit Vineri si Sambata, la Medias, oameni din Sighisoara, Suceava, Arad, Ludus, Campia Turzii, Gura Humorului, Bucuresti, Cluj, Tarnaveni, Tulcea, Sibiu si alte orase ? Ce i-a convins pe unii dintre ei sa strabata sute de kilometrii pentru a ajunge in oraselul de pe Tarnava Mare ? Pasiunea comuna pentru muzica si poezie, cu siguranta. Folkul ne aduce impreuna, in sala de spectacole, la focul de tabara din munti si de pe plaja si in multe alte locuri in care ne simtim bine alaturi de cei care simt la fel ca si noi.

Vineri am simtit fiori pe sira spinari si mi s-a ridicat parul de pe mana ascultandu-i pe cei care au urcat pe scena salii Traube. Sunt trairi care nu pot fi evaluate nici in bani si nici in cea mai importanta moneda a noastra: timpul. Daca vreo persoana din echipa de voluntari a festivalului se intreaba daca merita timpul investit in acest eveniment, il/o rog sa-si evalueze propriile trairi si experiente iar mai apoi sa-si reaminteasca de cei aproximativ 150 de iubitori de cultura care au ales sa vina ieri la Sala Traube. Din dragoste de folk si poezie s-a petrecut weekendul acesta totul la Medias. Dar poate mai important, din dragoste si respect fata de oamenii care simt la fel.

(articol din Ziarul Festivalului Medias-Cetate Seculara, anul III, nr. 2)

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.