Tuesday, June 18, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Prin Bosnia am trecut cand ne-am intors dintr-un concediu in Croatia si ne-a placut foarte mult relieful, zona montana. Am aflat apoi ca peste 50% din suprafata tarii este impadurita. Nu mai stiu cum am dat de siteul Rafting Center Drina Tara (cred ca pe Instagram) dar m-a cucerit pe loc. Cand am vazut si oferta cu 3 zile de activitati si mancare inclusa la 135 euro am zis ca trebuie sa mergem.  Ne-am rezervat din timp locuri  si s-au alaturat si Dan si Aniko iar in 28 Aprilie am plecat spre Bosnia via Serbia. Sunt aproximativ 850 de km din Medias si faci cam 12-13 ore. Se poate merge doar cu buletinul, fara pasaport, atentie doar la asigurarea masinii, sa acopere si Bosnia si Serbia.

O data ajunsi la Drina Tara Rafting Center, ne-am cazat in casute si am luat cina.

E adevarat, casuta era mai mica decat imi imaginam si la inceput am fost nedumerit de ce ne-au dat o casuta mai in spate. Dupa prima seara in care s-a cantat (live) si dansat pe terasa clubului pana spre 3-4 dimineata, m-am bucurat. A doua zi ne-am trezit de dimineata cu un mic dejun regesc.

Apoi pe la 10 ne-am luat costumele de neopren in primire si imbarcati in microbuze si jeep-uri am plecat spre locul de rafting.

A durat un pic pana am ajuns la locul de lansare in apa pentru ca a trebuit sa trecem in Muntenegru, deci a trebuit sa stam la granita. Practic raul Drina e granita naturala intre Bosnia si Muntenegru. Am fost vreo 20 de masini cred, de la diferite centre de rafting. Tura de rafting a durat cam 2 ore jumatate si a fost foarte distractiv. Multa veselie, multa voie buna, desi am prins ploaie si furtuna la un moment dat. Dar puteti vedea in clipul de mai jos:

In mod normal tura dureaza mai mult, cu opriri pe la cascade si balaceli prin rau, dar fiindca vremea nu a fost chiar cea mai buna, am sarit peste anumite etape.

Ne-am intors la centrul de rafting, ne-am schimbat si ne astepta masa. Una copioasa, ca vorba aia, am dat la vasle.

Iar apoi iarasi muzica live si voie buna. Oamenii cantau, stiau versurile, se distrau la maxim. Pe tot parcursul zilei, nu i-am vazut sa stea pe telefoane (desi era WI-FI Gratuit), erau psihopati, vorbeau unul cu altul 🙂

A treia zi am facut o tura cu Jeep-ul in Parcul National Sutjeska dar vremea a fost inchisa, n-am vazut mare lucru. Promitem ca vom reveni pe vreme mai buna si chiar sa urcam pe varful Maglic 2386 m, cel mai inalt din Bosnia. Am vizitat si padurea tropicala Perucica, un sit UNESCO, una din cele 2 paduri seculare ramase in Europa.

A patra zi am luat micul dejun si am plecat spre Sarajevo. Am zis ca ar fi pacat sa nu vizitam capitala daca tot suntem in zona. Am rezervat un apartament in centru si am vizitat orasul.

Ce mi-a placut:

  • centrul de rafting Drina Tara – curat, ingrijit, bine pus la punct
  • serviciile – am zis si pe Facebook ca nu stiu cu ce se drogheaza ospatarii de acolo dar stateau noaptea pana la 4 cu petrecaretii iar dimineata la 7 erau ca noi, si asta 4 zile una dupa alta, serviabili, deschisi si foarte rapizi
  • mancarea – foarte buna si satioasa, exagereaza ei un pic cu organic food, dar e foarte ok
  • tura de rafting a fost foarte faina si il salut si felicit pe Danilo, instructorul nostru

Ce nu mi-a placut:

  • ca ne-au spart masina in Sarajevo
  • n-am putut dormi toate noptile din cauza petrecaretilor, dar pe de alta parte cred ca ar fi trebuit sa petrecem si noi cu ei. Ceilalti n-au avut probleme
  • ca n-am prins vreme buna in tura cu Jeep-ul 🙁

Va recomand Bosnia pentru rafting si natura.

Next Post

Cu caiacul pe Aries

11 iunie 2017 0
1 Comment
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.