Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Manang (319m) – Ledar  (4200 m) – 4,5 h

Dupa cele 3 zile petrecute in Manang la Himalaya Singi hotel, unde am avut si dus si wireless, a sosit momentul sa mergem mai departe catre Ledar la 4200m. Peisajele continua sa ne surprinda, poteca este “Nepali Plat” adica cu suisuri si coborasuri line.

 

Si din Ledar am facut o tura de aclimatizare pana la 4600 m. La intoarcere, am avut surpriza sa-i vedem pe acestia tineri curajosi care faceau circuitul cu bicicleta. Le-am vazut apoi urmele si prin pas, au trecut cu bine. Bravo lor!

 

 

Ledar – Thorung Pedi (  4525m) – Thorung High Camp (4925m) – 4 h

Ziua urmatoare am pornit catre Thorung Pedi (  4525m) , urmand a urca la Thorung High Camp (4925m) pentru ca ne-am simtit ok cu totii.

 

Inainte de a ajunge la Thorung Pedi cativa colegi au fost surprinsi de o avalansa de pietre dar nimeni nu a patit nimic.

Thoung High Camp ( 4925) – Pasul Thorung La ( 5416 m)  – Muktinath (3710 m)  – 8 h

Dupa o noapte in care nu prea am dormit niciunul din cauza altitudinii, la 3:30 dimineata am pornit catre cel mai inalt punct al expeditiei – Pasul Thorang La. Momentul cel mare cum ii spuneam cu totii. Am avut temeri cu privire la cum vom reactiona la altitudine dar totul a decurs foarte bine. Am facut 3 ore pana in pas si apoi inca 5 ore pana in Muktinath, urmatorul loc de inoptare, pe Valea Mustang. A fost o coborare luuunga si am folosit Snow Line/Coltari pentru portiunile cu gheata si zapada.

 

In Nepal se sarbatorea anul nou la data la care noi am ajuns in pas si au trecut in anul 2076. Primele persoane care au ajuns in Pas in anul nou au fost Anamaria si Florina. Am coborat apoi in Muktinath.

Muktinath este un loc sacru  atat pentru hindusi cat si pentru budisti prin templul Vishnu localizat la cea mai mare altitudine din lume – 3710m. Se sarbatorea noul an si era destul de agitatie si praf.

 

Circuitul a fost organizat in Aprilie 2019 cadrul Asociatiei de Turism si Ecologie DIANTHUS, facilitat de Cristina Podocea – Descopera Himalaya si agentia Nepal Social Treks & Expeditions. CITESTE TOATE EPISOADELE AICI.

Fotografii Feri Teglas, realizate cu Huawei P20 Pro.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.