Între 22 și 24 martie, Slow Food Sibiu împreună cu Asociația My Transylvania, organizează prima întâlnire a comunităților Slow Food din România. Slow Food este o mișcare internațională, activă în peste 160 de țări, care militează pentru protejarea resurselor și a patrimoniului local având unul din principiile de bază folosirea mâncării locale, de sezon.
Cele 13 comunități din România se reunesc pentru prima oară de la înființare, onorând astfel programul European Region of Gastronomy. Pe lângă lansarea proiectului Chef Alliance în România pentru bucătarii care sunt deja membrii Slow Food, programul cuprinde evenimente pe parcursul a trei zile:
22.03.2019 (Vineri): Conferință – Slow Food și Slow Travel / Casa Artelor—Piața Mică (15:00 – 18:00)
23.03.2019 (Sâmbătă): Piață indoor cu produse emblematice ale comunităților din România / Casa Artelor—Piața Mică (12:00 – 16:00)
24.03.2019 (Duminică): Ateliere culinare și tur de cultură gastronomică / Muzel ASTRA – Dumbravă (11:00 – 14:00)
În aceiași perioadă asociația noastră va organiza și alte evenimente culinare cu bucătarii invitaț, acestea fiind prezentate deja online pe www.eat-local.ro.
Întâlnirea Slow Food din Sibiu este organizată în parteneriat cu Muzeul ASTRA și Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Dezvoltăm și promovăm patrimoniul local din sate și zona montană prin evenimente alternative de cultură gastronomică și concepte turistice inovative
Sibiu – Transilvania – România, Cristian Valentin Cismaru – Tel. 0040-722-396.755
#Transilvanian Brunch #Picnic in Cindrel #Flavours and Sounds of Transylvania #Gust Local
#ManancaLocal #EatLocal
#Transilvania Gastronomică #Slow Food Sibiu #Sibiutiful #DegustareMuzicala
#MunteniaBrunch #OlteniaBrunch #MoldovaBrunch #DobrogeaBrunch #BanatBrunch
#InspiringCarpathians #Carpathianlover