Monday, November 18, 2024
20 iunie 2017

4 caracteristici vitale ale diamantului pentru alegerea corectă a inelului de logodnă cu diamant

By 0 2083 Views

Inelul de logodnă este o achiziție importantă din viața oricărui viitor soț.

Nu este vorba doar de investiția financiară, evident, pentru că inelul de logodnă este mai mult decât o simplă bijuterie. Acesta are o valoare simbolică mult mai importantă decât valoarea sa pecuniară.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de alegerea unui inel de logodnă, mulți bărbați se află în postura în care nu știu cum să facă în așa fel încât să ia decizia corectă.

La ce se gândesc bărbații atunci când vor să achiziționeze un inel de logodnă cu diamant

În primul rând, se gândesc că inelul va contribui la decizia viitoarei lor soții, în momentul în care fac pasul și pun întrebarea importantă.

În al doilea rând, în mod pragmatic, se gândesc cum să obțină, în schimbul investiției financiare, exact bijuteria pe care o consideră demnă de iubirea vieții lor.

De obicei, alegerea cea mai populară este cea pentru un inel de logodnă cu diamant.

Ceea ce puțini știu, însă, e că nu mărimea diamantului este singura modalitate de estimare a valorii bijuteriei, ci sunt în total 4 caracteristici importante ale acestei pietre prețioase care contribuie la frumusețea și valoarea ei.

Care sunt cele 4 caracteristici ale diamantelor importante pentru valoarea unui inel de logodnă?

Așa cum am precizat, există patru caracteristici ale diamantelor cunoscute și ca cei 4C în domeniu.

Fiecare dintre aceste patru caracteristici, cumulate, contribuie la valoarea finală a diamantului prezent într-o bijuterie.

Iată care sunt cei 4C ai diamantelor:

  1. Caratul

Una dintre cele mai cunoscute caracteristici ale pietrelor prețioase, caratele reprezintă unitatea de măsură standard pentru greutatea diamantului. Valoarea sa aproximativă, raportată la gram, este 1 carat = 0.2 grame.

Implicit, cu cât un diamant este mai valoros cu atât are mai multe carate, deci o greutate mai mare. Caratajul are legătură și cu diametrul diamantului, cel puțin cu cel vizibil, oferit de tăietură (a patra caracteristică a acestor pietre prețioase).

De exemplu, un diamant de 0.25 de carate, poate avea un diametru vizibil cuprins între 3.80 și 4.10 mm.

  1. Culoarea

A doua caracteristică importantă a diamantelor este culoarea. Iar prin culoare nu vorbim de pietrele prețioase folosite la fabricarea inelelor de logodnă cu diamant negru, de exemplu.

Diferit de cromatica naturală a diamantului, în cazul unui diamant, caracteristica numită culoare determină cât de valoros este un diamant, în funcție de cât de apropiat este de a fi incolor.

Un diamant este mult mai puțin valoros cu cât se îndepărtează de eticheta de „incolor” și se apropie de o piatră cu tente gălbui-maronii, care îl transformă într-o piatră foarte slab cotată ca valoare și implicit preț.

Un diamant perfect incolor este extrem de rar, însă pentru un inel de logodnă cu diamant trebuie neapărat utilizată o piatră care este cel puțin aproape incoloră.

Cum se determină acest lucru?

Simplu: există o scară de valori, de la D la Z, care cuantifică această caracteristică, unde D este absolut incolor. Pentru comercializare, trebuie căutat un diamant cu valoarea de culoare cuprinsă între D (cel mai rar diamant) și cel mult G (un diamant aproape incolor, dar cu o mică tentă de culoare, foarte dificil de detectat). De la G până la Z, valoarea diamantului începe să scadă progresiv până ajunge la o cotație extrem de slabă.

  1. Claritatea

Această caracteristică este absolut esențială pentru valoarea totală a diamantului, dar este și cel mai greu de detectat.

Dacă greutatea exprimată în carate poate fi măsurată, iar culoarea imperfectă poate fi observată chiar și cu ochiul liber, în cazul clarității, care are la bază imperfecțiunile diamantului, aceasta poate fi determinată doar cu o lupă specială.

Desigur, în cazul unor imperfecțiuni puternice, precum cele de pe ultimul loc de pe scara de valori a clarității diamantelor, acestea sunt vizibile și cu ochiul liber.

Gradul de claritate pornește de la cea mai bună calitate pe scara valorică, adică FL (Flawless) care înseamnă că nu există imperfecțiuni, nici interior, nici exterior. Urmează grade precum IF (fără imperfecțiuni în interior), VVS1 și VVS2 (cu imperfecțiuni aproape imposibil de detectat), VS1 și VS2 (cu imperfecțiuni greu vizibile), SI1 și SI2 (imperfecțiuni vizibile doar cu lupa), și I1, I2 și I3 (imperfecțiuni vizibile cu ochiul liber).

Alegerea tipului de claritate pentru diamantul achiziționat pentru inelul de logodnă se face, evident, în funcție de buget, știind că imperfecțiunile, cu excepția celor vizibile cu ochiul liber, nu alterează frumusețea pietrelor prețioase.

  1. Cut (Tăietura)

Ajungem și la ultima caracteristică, probabil una dintre cele mai cunoscute, denumită „cut”. Mai exact: tăietura diamantului, care permite pietrei prețioase să aibă o anumită strălucire.

În cazul cel mai „strălucit”, diamantul este tăiat într-o formă care îi permite să rețină lumina reflectată în interiorul său, ca în cazul briliantului, a cărui formă oarecum rotundă, nu lasă lumina să se piardă prin părțile laterale, sau prin partea de jos a diamantului.

În aceeași măsură cu tăieturile corecte ale diamantului, contează și alte două caracteristici din aceeași categorie: șlefuirea (pentru sporirea strălucirii) și simetria (pentru o strălucire estetică).

Ținând cont de aceste patru caracteristici, poți acum alege un inel de logodnă cu diamant, știind exact cum să le integrezi pe toate în bugetul tău disponibil.

Dacă vrei să păstrezi calitatea, dar vrei totuși să alegi dintre inele de logodnă cu diamant ieftine, atunci poți încerca online, într-un magazin precum e-ring.ro

Aici vei găsi nu doar inele de logodnă cu diamante negre și albe, dar chiar și o modalitate de a-ți personaliza bijuteria pentru viitoarea soție de la 0.

Alege e-ring.ro pentru cele mai bune caracteristici la prețul corect!

  Utile
Next Post

Cadouri de care te bucuri cu adevarat

22 septembrie 2017 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.