Tuesday, April 30, 2024

Jocurile si adultii

By on 19 august 2015 1 1795 Views

Continui seria de articole despre jocuri dupa ce am observat o matusa care folosea tableta pentru a aceasta preocupare. Jocurile on-line sunt indragite, se pare, atat de copii dar si de adulti. Dupa cum scriam si in articolele precedente, accesibilitatea jocurilor pe diverse dispozitive (telefoane, tablete, PSP-uri etc.) a dus la dezvoltarea fulminanta a acestei industrii. Stiu multe persoane care joaca Candy Crush sau alte jocuri cu bile zuma in pauza de masa sau de tigara. Sau se relaxeaza pur si simplu cu acestea dupa o zi de munca. E o preocupare relaxanta si care nu te solicita foarte mult, asa cum o face cititul, de pilda. Nici nu iti ofera beneficiile cititului, dar aici e alta poveste.

Se spune ca jocurile pe dispozitive mobile inhiba comunicarea si sociabilitatea pentru ca, in cele mai multe cazuri, te joci singur. Sunt multe cazuri de persoane nesociabile ale caror comportament e pus pe seama jocurilor si a utilizarii excesive a calculatorului. Insa sa nu uitam ca sunt si multe jocuri pentru pc in doi unde se pot juca doua persoane chiar de la aceeasi tastatura. Sunt de asemenea jocuri in retea unde jucatorii interactioneaza, chiar daca nu se afla in aceeasi incapere.

Conform unor studii recente, timpul petrecut utilizand calculatorul si telefonul s-a triplat in ultimii ani. Cele mai frecvente activitati fiind retelele de socializare si jocurile.

iPhoneGaming

  Jocuri
1 Comment
  • Seobyalex 9 ani ago

    Hehe, să-l vedeți pe bunicu’ jucând Counterstrike! NU reușesc să-l bat decât din an în Paște! :))))))))

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.