Ca si raspuns sau adaugare la oferta publica a lui Chinezu, referitoare la companiile care interzic accesul pe Facebook, Messenger si alte retele pe calculatoarele angajatilor, le precizez urmatoarele, din observatiile mele din mai multe companii :
– cine are restrictionat Messengerul si Facebook pe calculator va intra de pe telefon, si va pierde mai mult timp tastand si chiorandu-se la putinii inch-i ai telefonului mobil
– multi oameni colaboreaza pe messenger cu colegii, furnizorii, colaboratorii si chiar clientii. Asta inseamna costuri mai mici, timp mai putin pierdut. Cum ar fi sa discuti o macheta de publicitate la telefon ? Cred ca mai greu decat sa faci un photosharing pe Messenger, right ?
– discutia pe telefon vs discutia pe mess/mail/facebook are un mare dezavantaj : nu ramane ca dovada. Ma rog, la unii ramane, dar nu avem acces la ea.
E adevarat ca sunt anumite probleme in ce tine de securitatea informatiilor, insa oamenii gasesc solutii. Bineinteles sunt unii care exagereaza, insa pentru acestia ar trebui sa functioneze sistemele de management al performantei din companii.
Voi ce parere aveti despre subiectul acesta ?
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
6 Comments
Perfect de acord cu tine:)
De acord!
aceste firme care restrictioneaza dif. facilitati ale internetului , sunt de fapt cele care cheltuie ENORME SUME pe : incalzirea cailor de acces impotriva inghetului ,benzina de la masinile birocratilor , climatizare , hartie de imprimanta , sapun lichid …. samd . de fapt se ascund adevaratele cheltuieli mai mari decat necesare . aceste restrictii la net sunt evident doar praf in ochii celor care verifica daca s-au redus cheltuielile ce nu sunt strict necesare….dau bine cand se raporteaza masurile pentru eficientizarea activitatii ….daca angajatii ar avea acoperita prin sarcini clare perioada de 8 ore zilnic , oricum nu ar putea abuza de net , oricare ar fi el !!!
Asa este, da’ bine la patronat asta…”le-am interzis, le-am sporit productivitatea…” si cand colo efectul e invers…
Nu doar angajatorul este big bad wolf in ecuatia asta. Cel care sta la computer trebuie sa-si vada in primul rand de treaba si sa nu o frece pe net – insa asta implica printre altele maturitate profesionala si responsabilitate.
Iar unii oameni nu pot fi productivi decat constransi, intr-un fel sau altul, sa se focuseze pe ceea ce au de facut.
“Iar unii oameni nu pot fi productivi decat constransi, intr-un fel sau altul, sa se focuseze pe ceea ce au de facut.” Foarte adevarat. Sa fie acestia majoritatea ? Nu stiu…