Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Primul weekend din Octombrie 2018 m-a gasit la Atelierul de Life Speaking, organizat de Ovidiu Oltean la Pensiunea Valea Paradisului. Un workshop alcatuit din 3 zile intense de exercitii practice, notiuni teoretice si multa voie buna. Am ras mult pe parcursul celor 3 zile. De fapt, nu l-as numi un workshop, sau un training si nici macar un atelier, e o experienta pe care cu greu poti sa o incadrezi intr-un anumit tipar de eveniment. M-a surprins in mod foarte placut structura si programul dar si profesionalismul trainerului. Sa fii speaker foarte bun e ceva, dar sa fii trainer si sa coordonezi un astfel de maraton de activitati cu oameni total diferiti, de la varste de la 15 la 67 e altceva. Respect! Bine, a avut noroc ca participantii au fost oameni foarte faini :P.

Sunt 12 lucruri pe care le-am invatat si pe care vreau sa vi le impartasesc:

Despre Public Speaking

 • 1. Gandurile declanseaza emotii, iar emotiile declanseaza reactii fizice ( tremur, transpiratie, raguseala etc.). Noi ne creeam singuri gandurile pe baza experientelor trecute dar putem avea control asupra lor. Controlandu-ne gandurile, ne controlam emotiile si modul cum comunicam in public.
 • 2. Cea mai importanta parte a unui discurs este experienta/povestea personala. Putem vorbi despre orice dar daca nu-i dam un “personal touch” discursului, acesta nu va avea acelasi impact
 • 3. Exista 3 stiluri, arhetipuri umane care se regasesc in modul de prezentare / comunicare: Razboinic (Tony Robbins), Magician (Andy Szekely) , Vindecator ( Robin Sharma)
 • 4. E important sa-ti domolesti mintea si sa fi prezent atunci cand sustii un discurs

 

Despre ceilalti (oameni in general)

 • 5. Oamenilor nu le pasa ca bati campii la un moment dat. Daca te-ai blocat  intr-un discurs, continua sa vorbesti ce-ti vine
 • 6. In majoritatea cazurilor temerile pe care le avem legate de vorbitul in public nu se materializeaza, dar trebuie sa ne acordam timp sa ne evaluam inainte si dupa discurs
 • 7. Fiecare om are experiente, povesti, traume, clipe fericite care ne pot inspira si schimba viata.
 • 8. Un citat, un clip video, o vorba, o simpla experienta ne pot schimba viata radical

 

Despre mine

 • 9. Pot scrie versuri. Am avut un exercitiu in care a trebuit sa scriem o poezie de minim 2 strofe. Dupa 2 minute de blocaj total am scris o poezie. Despre pisici, cafea si muraturi.
 • 10. Ca pentru a ma bucura mai mult de anumite experiente e bine sa le rememorez povestindu-le celorlalti.
 • 11. Ma deranjeaza oamenii care gesticuleaza exagerat pentru ca-mi distrag atentia de la mesajul/emotia pe care o transmit.
 • 12. Pentru a face ceva bine sau cat de bine imi doresc, am nevoie sa exersez, sa practic.

In incheiere va recomand cu caldura si incredere aceasta experienta pentru a afla mai multe lucruri despre voi, despre ceilalti si despre vorbitul in public. Locatia este foarte primitoare si mancarea excelenta.

Alte detalii gasiti la: https://lifespeaking.ro/atelier

 

 

 

Next Post

Top filme si seriale preferate

20 octombrie 2018 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.