Despre miscarea Ocuppy Wall Street puteti citi aici. Pe scurt, se organizeaza proteste si marsuri impotriva sistemului financiar global, burselor de valori, fondurilor internationale si  companiilor multinationale. Un fel de razboi impotriva asa zis-ului capitalism. In peste 82 de tari au fost proteste violente, cu arestari, cocktail-uri molotov, violente stradale, conflicte armate in demonstratii care s-au dorit, initial, pasnice.

Desi, personal, inteleg nemultumirea oamenilor, ei se afla intr-o foarte mare eroare. Nu companiile multinationale, nu bursele de valori sunt responsabile pentru criza si masurile de austeritate, ci managementul defectuos al guvernelor si explozia cheltuielilor guvernamentale. Confundam capitalismul real si libertatea pietelor cu ceea ce este un capitalism de cumetrie, o interventie discreta dar grava in economia de piata.

Protestatarii Occupy Wallstreet ar trebui sa-si intoarca privirile si scandarile de la companii si burse la guverne, care au facut atatea grave erori si daune impotriva capitalismului si pietelor libere.