Despre prima zi am scris aici, despre castigatori aici, mai ramane sa va povestesc despre ultimele 2 zile de festival. Ziua de sambata a inceput cu Cafeaua cu folk la Art Cafe Downtown ( foarte interesant conceptul, denumirea si locatia !!) si lansarile de albume si versuri. Tapinarii si-au lansat albumul Visul Romanesc, iar Adi Bezna albumul „Să-mi lași pe ușa veche semn“ si volumul de poezii „Cu lupii laolaltă”.

Au urmat apoi, pe scena Casei de cultura a Sindicatelor ceilalti 8 concurenti ramasi in competitie. M-a surprins in mod foarte placut Mihai Boicu, care a si luat marele premiu, si m-au surprins in mod neplacut participantii care au venit cu aceleasi melodii ca si in anii trecuti. Despre recitalurile lui Vali Șerban, Sorin Minghiat & Marius Pop ; Florin Săsărman & Alexandru Filip; Vasile Șeicaru & Victor Hoaja; Ducu Bertzi, Mihai Neniță & Neculaie Constantin n-as putea zice prea multe, absolut extraordinare.

Ceea ce a urmat apoi la Spatiile R.Y.M.A., adica gulas si vin fiert servit sub clar de luna si concertele prietenilor Adrian Beznă si componetilor  grupului Plus Noi – Sebastian Kincses, Adrian Puiuleț & Victor Surugiu este de neuitat.

Duminica a inceput de asemenea la Cafeaua cu folk cu 2 lansari importante – Nicu Alifantis – “Mozaic”, album la care a lucrat cu 16 muzicieni din linia intai a muzicii romanesti si “Hoinar in Piata Matache”, ocazie cu care Marius Matache a marcat cel de-al 20-lea oras in care isi lanseaza primul album. Am aflat ca deja lucreaza la cel de-al doilea, asa ca ii urez spor !

Seara recitalurilor a inceput cu Daniel Avram si Scoala de Folk, carora le transmit felicitari si aprecieri pentru ceea ce fac si puteti asculta mai jos una dintre melodii:

A continuat apoi  Marius Matache & Folk Band Imperfect, Emeric Set si festivalul s-a incheiat apoteotic cu Nicu Alifantis & Mozaic Band.

In concluzie, un festival folk de referinta, cu o organizare si un program care merita jos palaria !  Le multumesc mult celor care au facut posibila prezenta mea acolo ca blogger oficial.

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizare: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri media: TVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net (www.radio3net.ro), ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii