Mi s-a stricat masina pe la Balea. M-a lasat alternatorul. Am dus-o la service in Medias, unde mi-au spus ca trebuie un alternator nou, cel stricat este praf, nu se poate repara. Asta-i viata, niciodata n-am avut noroc la masini. Cauta ei oferte de pret, sun de cateva ori pana sa primesc, si cand primesc 700 lei alternator nou. Ok, mi se pare cam mult sa platesc 15 % din valoarea masinii pe o piesa si zic sa caut putin pe net, ceva second-hand.

Culmea este ca gasesc la Autofarm in Oradea, alternator exact marca care o aveam pe masina, NOU, la 325 lei, deci putin sub jumate din pretul dat de service. Acum ori isi pun ei peste 100 % adaos comercial, ori sunt incapabili sa gaseasca un pret bun prin atatea furnizori si motoare de cautare pe care un service bun ar trebui sa le aiba. In ambele cazuri naspa. Bun zic, hai sa-i pun in legatura cu furnizorul din Oradea sa nu ma mai interpun eu si poate pe viitor mai colaboreaza si ei. Nu se poate, comand eu piesa, le-o duc, mi-o monteaza, totul ok.

Cand scot masina seful de service sau mecanic-sef  (de altfel foarte prietenos si profesionist) zice sa merg sa platesc la magazin care e la vreun kilometru de service, sa am garantie si toate cele. Fiind foarte grabit zice ca e ok sa merg si zilele urmatoare. Dupa cateva zile ma suna un domn de la magazin ca mi-a facut factura, sa merg sa platesc cand pot. Nu zice acum, nu zice maine.  Ajung azi la service si sunt luat la rost ca “de ce ati venit acuma? ca factura e din 22 Octombrie, si ca astia de la conta ma cearta, ca la persoane fizice nu se face asa”. Tac, asta mai departe “ca normal e in aceeasi zi, ca conta” ca nu stiu ce, pe un ton iritat si nerespectuos. Ma uit pe factura “Data scadenta : 30.10”. Noi suntem in 26. WTF ?!? Ii explic ca asa mi s-a zis si la service si telefonic, la care primesc un raspuns zemeflitor si la adresa mea si a colegilor “Pai ce stiu mecanicii, ei cu treaba lor, noi cu a noastra”. I-am sfatuit sa ii informeze si ei ca nu am de unde sa stiu, sa am o revelatie, sa vorbeasca toti acelasi lucru. Acuma intrebarile mele ar fi:

1. De ce nu mi-au gasit piesa la un pret macar apropiat cu ce am gasit eu pe Google in 20 secunde ?

2. De ce m-ar interesa pe mine cine si-o ia de la “conta” atata timp cat eu am facut ce mi s-a zis ?

3. De ce “mecanicul” zice una si “facturistul” alta si cum se justifica tonul folosit ?

4. De ce m-as mai duce eu la service-ul respectiv ?

E interesant cum desi mecanicul e foarte de treaba, patronul e de treaba, unul dintre cei de la magazine e de treaba, insa o singura veriga din lantul comertului si a customer service-ului iti alunga clientii. Si asta pentru ca sa “nu si-o ia de la conta”.