Tuesday, April 23, 2019

Prima editie a Festivalului de Vin si Gastronomie din Medias – Weinfest va avea loc in acest weekend!

Timp de trei zile, începând cu 21 septembrie a.c., Piața Regele Ferdinand I din Mediaș, se transformă într-un centru de degustare a vinurilor, preparatelor culinare și a muzicii live de mai multe genuri.
Aceste zile sunt dedicate vinului, gastronomiei și culturii. Publicul va avea posibilitatea sa deguste vinuri atât din zona Târnavei, cât și din alte zone a României, și vor putea achiziționa produsele prezentate în cadrul festivalului. Gama diversificată a produselor gastronomice va fi oferită de micii producători locali și din zonă. Pentru degustare este necesară achiziționarea unui “Talon de degustare”. Prin intermediul acestui talon se pot face zece degustări de vin de la cramele participante la festival.

Line-up-ul oficial a primei ediții a Festivalului de Vin și Gastronomie din Mediaș, format din 12 trupe și artiști care ne vor încânta, între 21-23 septembrie 2018, în Piața Regle Ferdinand I:

Beck Corlan Swarms And The Sun Tot Răul Spre Bine Suburbia11. Ela Sol ZMEI3 trupa TAXI @trupa Desperado Meloterapia Band Piano Violin Duet @trupa Motto Formatia Dinamic

Evenimentul este realizat de Asociația Culturală Pusteblume Mediaș, Asociația Locului Natal si Asociația Ardealul Mediaș în parteneriat cu Primăria Mediaș, prin Direcția pentru Cultură Sport Turism și Tineret Mediaș, Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană și Forumul Democrat German. Sponsor principal ROMGAZ Medias.

Mai multe detalii si update-uri: https://www.facebook.com/WeinfestMedias/

2 Comments
  • Cristian 7 luni ago

    Feri dragă , a fost Festivalul Zăpezii în Sahara , cum poti să faci Festivalul Vinului la Mediaș în condițiile în care nu avem nici un producător local de vin , iar cei din Mediaș care vorbeau de vin , nu dețin nici măcar un butoi sau un teasc . In lumea civilizată așa ceva se cheamă impostură, la Mediaș prinde orice. Cum sa pui vin de la Drăgășani și de la Jidvei în sticle cu numele unor personaje care au trăit în Mediaș . Am făcut reclamă altor orase , în special Drăgășani și unor crame din alte zone ale țări , crame destul de slăbuțe, care nu au nici măcar o butelie listată la marile restaurante din alte tări ( cu excepția Avincis și poate Știrbey, deși Stirbey e sub Avincis ) . Urmează Festivalul salamului de Sibiu cu expozanți de la Bacău și din Salonta ( aștia fabrică salam de Sibiu, noi nu suntem în stare ) . La festivalul vinului au discutat despre vin oameni fără pregătire în domeniu, cei câțiva specialiști în vin în Mediaș ( în număr de 3 ) au stat deoparte , nu au vrut să se amestece în amatorismul creat. Nu crezi că am cam exagerat cu festivalurile ? Am avut festivalul berii, Mediaș cetate medievală, Zilele orașului , Produs de Cluj și acum Weinfest. Bani publici risipiți pe montat demontat scene și artiști mediocri. Oare nu era mai înțelept să avem un muzeu municipal modern sau o librărie ori un cinematograf modern. Noi nu avem nimic la Mediaș decât festivaluri cu parfum electoral și o mass medie locală obedientă . În orașele în care trăiesc oameni cu minte, ceea ce facem noi era aspru criticat și dezavuat.

    • Feri 7 luni ago

      Merci pentru comentariu. Totusi cine sunt specialistii in vin, cei 3 care au stat deoparte? Festivalul a fost organizat de 3 ONG-uri cu sprijinul sponsorilor si implicarea Primariei. Despre ce bani publici vorbim? Artisti mediocri? Care ar fi fost artisti buni? Daca ti se pare ca in Medias n-avem “oameni cu minte” eu zic ca te inseli. Cinematograf am avut, nu mergea aproape nimeni, muzeu minicipal pentru cine? Librarie sa faca Primaria sau cine?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.