Sunday, October 13, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14
3 martie 2017

Cel mai scazut nivel de somaj din 1994

By 0 2258 Views

Nivelul somajului a scazut in ultima perioada la un nivel de 5,4%, Romania avand 487.904 someri. Ca si numar de someri e cel mai mic din 1994, de cand tara noastra a inceput sa calculeze somajul dupa standardele BIM, iar ca si procentaj, doar in 2008, inainte de criza economica s-a mai inregistrat asa un nivel scazut. Si totusi suntem intr-o criza acuta de personal, in toate domeniile. Unii antreprenori se plang ca nu-si pot desfasura activitatea in conditii normale din cauza lipsei de personal, ce sa mai vorbim de dezvoltare.

Un anumit nivel de somaj ( undeva la pana in 10%), e normal si sanatos pentru mediul de afaceri, asigura dinamica fortei de munca. In ziua de azi optiunile celor neangajati sunt destul de largi si iti pot alege sa faca ceea ce isi doresc. Evident ca nu toti pot fi directori sau antreprenori, dar e mult de lucru la mentalitatea oamenilor.

Sunt mai multe locuri unde poti gasi anunturi de job-uri. La Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, in ziarele locale, la targurile de job-uri,  la radio/televiziune dar cel mai comod este pe internet. Indiferent ca te intereseaza joburi in Cluj sau in Bucuresti poti din fata calculatorului sa gasesti multe variante. Tot cu ajutorul internetului poti face research despre firma la care doresti sa aplici, astfel incat sa fi sigur ca faci cea mai buna alegere. Si chiar poti intra in legatura, prin retelele sociale sau forumuri cu actuali angajati ai firmei ca sa iei pulsul si sa primesti recomandari.

Am un prieten care dorea sa se mute din orasul natal, isi dorea o schimbare. A fost foarte simplu sa caute joburi in Brasov, pe portalul infomunca.ro, sa-si gaseasca pe domeniul preferat o oferta, sa aplice si sa se mute. I-a trebuit cam 2 luni sa faca acest pas si n-ar fi reusit fara internet.

Cred ca este momentul ca oamenii sa-si gaseasca locul de munca potrivit, sa mearga la servici cu mai putin greutate, daca nu chiar cu placere, iar piata muncii sa se aseze.
Tu ti-ai schimbat job-ul in ultimul an? Ti l-ai schimba daca ti s-ar oferi o oportunitate?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.