Monday, April 15, 2024

Sfaturi pentru achizitia unui apartament

By on 7 iulie 2014 0 1170 Views

Dupa cum spuneam si aici, avem in mentalitatea noastra romaneasca ideea ca trebuie sa avem o proprietate, trebuie sa ne facem credite si sa luptam sa avem ceva pe nume.  Ceea ce e si bine si rau, dar nu intru in detalii despre asta acum. Sunt multe dezvoltatori imobiliari care au apartamente de vanzare si va recomand sa aveti grija la urmatoarele aspecte:

apartamente-vanzarea)      Situatia voastra financiara – va trebui sa aveti o vizibilitate si o siguranta a veniturilor voastre cel putin pe termen mediu. Ganditi-va la compania la care lucrati, starea ei financiara si planurile ei de viitor sau daca aveti o afacere ganditi-va cum o vedeti in 5-10 ani de acum ?

b)      Daca nu va pricepeti la constructii (ca mine de exemplu) dar aveti un prieten/cunostinta inginer  sau specialist apelati la consultanta lui permanenta.

c)       Dezvoltatorul imobiliar- studiati cu atentie de la cine doriti sa va cumparati un imobil, care e istoricul lui, daca aveti prieteni care au luat de la ei, ce fel de certificari au si asa mai departe. Desi cei mai mult dezvoltatori neseriosi au intrat in insolventa cand a inceput criza economica exista si acum riscul sa achitati un avans si sa ramaneti fara locuinta

d)      Atentie la documente – contracte, extrase de cont, autentificari notariale si asa mai departe. Atentie la continutul acestora dar si la taxele pe care trebuie sa le platiti.

e)      Studiati cu atentie programul Prima Casa si interesati-va cum puteti profita de el la maxim

f)       Cand va hotarati asupra unui apartament, studiati in detaliu angajamentele dezvoltatorului, stadiul la care vi se va preda casa : gri, rosu, la cheie. In cele mai multe cazuri si atunci cand optati pentru “la cheie” veti avea destul de mult de investit daca nu ati stabilit  foarte clar termenii cu vanzatorul

Este o perioada buna pentru achizitiile de imobile, dupa criza economica, iar preturile incep acum sa creasca. Dupa parerea mea, criza economica a readus preturile bombastice catre cote cat de cat realiste. Succes, rabdare si inspiratie !

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.