Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Osama, Obama si terorismul

By on 5 mai 2011 0 1765 Views

Nu ma prea pasioneaza subiectul terorism deoarece consider ca in spatele terorii nu sunt teroristii, ci grupurile de interese. Mai mult, intr-o statistica rece si fara suflet, mai multi oameni au murit de intepaturi de albine decat in “acte” de terorism. Sumele pierdute in lupta contra terorismului sunt enorme iar rezultatele minuscule.

Mai mult, necesitatea securitatii si prevenirea actelor de terorism a dat frau liber unor masuri de incalcare a drepturilor omului si a intimitatii cetatenilor, atat in US cat si in alte locuri. Informatiile culese prin ascultarea telefoanelor, prin urmarirea anumitor personaje, supravegherea video si asa mai departe au fost folosite, sunt sigur, si in alte contexte si cu alte scopuri politice, economice s.a.m.d.

Imaginea marelui terorist traind intr-o vila si fiind surprins nepregatit de trupele americane mi se pare neverosimila. La resursele financiare si logistice care se presupuneau ca le are, e foarte greu sa crezi ca el a fost surprins in izmene.

Declaratiile oficialilor americani, adeseori contradictorii, de cele mai multe ori dezmintite ulterior ( Osama inarmat, Osama si-a pus nevasta in fata ca scut, Osama era pregatit) imi dau impresia unei comunicari ineficiente, eronate si neconforma. Cu o armata de PR-isti in spate mi se pare lamentabil ce s-a intamplat dpdv. al comunicarii.

Faptul ca americanii nu vor sa publice fotografiile cu Osama ridica semne de intrebare. In alta dezordine de idei, celor care acuza SUA pentru uciderea lui Osama, le spun ca prinderea acestuia in viata ar fi putut duce la alte complicatii, santaje si chiar la o teroare declarativa de genul “daca nu-l eliberati, detonam bombe nu stiu pe unde”.

Mai jos un material video de pe cato.org :

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.